Nye låneregler boliglån

Viser 12 indlæg - 1 til 12 (af 12 i alt)
 • Emilie Wh.Forfatter
  Indlæg
 • #96047
  Emilie Wh.Forfatter

  Jeg er meget i tvivl om vi tør købe bolig lige nu (KBH, det nye Nordhavn) med de nye låneregler, før vi har set, hvilken påvirkning de rent faktisk vil have på boligpriserne?
  Selv er vi et par med en indkomst på >1 mio. kr. årligt, gode sikre uddannelser (læge og økonom), opsparinger og rådighedsbeløb. Vi har dog SU-gæld og et billån. Vi har overvejet at sælge bilen, men vi var så uheldige at købe lige før afgiftsnedsættelserne blev annonceret, hvorfor vi vil komme til at sælge den med et ærgerligt tab. Som følge af de to lån kan vi ikke få lov til at låne “risikabelt" til lejligheden, dvs. med f.eks. F5-lån afdragsfrit, mens vi betaler resten af banklånet af (ca. 300.000 kr. vi mangler). Derfor tænker vi, at hvis vi ikke kan få lov til at låne “risikabelt", så må der da være MANGE, der kommer i samme knibe og ikke kan/vil købe så dyrt mere? Det skal siges, at vores banker understreger, at vi har en virkelig god økonomi og de virkelig gerne vil beholde os men simpelthen ikke kan gøre noget ift. Finanstilsynets regler om gældsfaktor>4.
  Hvad tror I – mangler vi endnu at se boligprispåvirkningen sfa. de nye låneregler? (jf. evt. Oslo og Stockholm).

  #229064
  testForfatter

  En bolig købet man efter behove og fordi der et er det man vil ha. Ikke som en investering.

  #229076
  T KjærForfatter

  Lur mig om du ikke er ansat i en bank

  #229078
  Emilie Wh.Forfatter

  Hej test
  Vi behøver ikke absolut købe bolig nu, da vi bor billigt til leje. Derfor kan vi godt tillade os at vente med at købe. Og helt enig i at man skal købe fordi man vil bo der, og det er netop det vi rigtig gerne vil, men da vi kan tillade os at vente er det måske smartere at gøre det?

  T Kjær
  Nej jeg er ikk ansat i en bank. Hvorfor skulle jeg være det?

  Mvh Emilie

  #229080
  thsvForfatter

  Emilie, der er da intet til hinder, at I køber over gældsfaktor 4, hvis blot I kan godkendes til lån med afdrag, I bør jo have råd til det og det er altså ikke vigtigt at afbetale et banklån først, da tillægget for afdragsfrihed på RK-lånet er så højt, at det langt overstiger den rente I kan spare ved at afdrage på banklån først, fremfor at afdrage på begge lån sideløbende.

  I skal jo blot have råd til de ca. 4.000 kr netto hver måned, som det koster at låne pr. million i belåning, ikke blot nu, men også de næste 30 år med svagt stigende nettoydelse, efterhånden som der afdrages og rentefradraget falder.

  Har I kun råd til købet ved flekslån er boligen reelt for dyr for jer.

  #229082
  Emilie Wh.Forfatter

  Hej thsv
  Tak for dit svar. Vi har råd til at sidde med alm fastforrentet obligationslån over 30 år men når banken tilbyder det og et sideløbende banklån over 30 år kan vi vel ikk komme udenom at det da må være en del dyrere end at betale banklånet af på fx 3 år, hvor vi samtidig har fx F3 med afdragsfrihed? Eller hvad?
  Og mit spørgsmål handlede også om, om folk tror at de nye låneregler vil påvirke markedet? For hvis sådan et par som os med en god økonomi og lønninger over gennemsnitslønnen i dk bliver påvirket, så er der vel en god chance for, at markedet også gør?

  #229087
  T KjærForfatter

  Det var test jeg mente, den kommentar lød meget som noget jeg har hørt i min egen bank. Vi vil jo alle gerne købe på det rigtige tidspunkt. Spekulation eller ej

  #229088
  T KjærForfatter

  Det var test jeg mente, den kommentar lød meget som noget jeg har hørt i min egen bank. Vi vil jo alle gerne købe på det rigtige tidspunkt. Spekulation eller ej

  #229090
  KøbersmæglerForfatter

  Hej Emilie – vi har ikke oplevet nogen nævneværdig påvirkning i København ifm de boligkøbere vi rådgiver. Helt grundlæggende vil jeg sige, at renteniveauet har en noget større indflydelse på prisernes udvikling. Nu har USA jo varslet 3 stigninger i 2018 for at “normalisere". Det kan have indflydelse på en europæiske og danske renteudvikling. Stiger renterne henover 2018/2019, så vil det givetvis have indflydelse på boligpriserne. Men det er svært at spå om, hvorvidt det sker.

  I bør købe bolig ud fra ønsker og behov, og er investeringen langsigtet (+5 år), så er man mindre udsat. Det er selvfølgelig altid bedst at købe i bunden og sælge på toppen, men ligesom på aktiemarkederne, så er det en noget svær kunst og i virkelighedens Verden svært at praktisere, specielt hvad angår ens primære bolig, da den også har et rent praktisk formål, nemlig at man skal bo i den og derfor ikke kan behandle den som en investering i aktier, valuta etc.

  Vi vil i sagens natur anbefale jer at få hjælp til prisforhandling af boligen, så kommer I afsted på det rigtige ben, således at I ikke starter med at placere jer for dyrt i markedet. Prisforhandling er dog svært i Kbh i disse år, da det i høj grad er sælgers marked. Og specielt hvis I kigger på projektbolig (du skrev I kiggede i det nye 2150 Nordhavn), så er det en svær kunst.

  #229092
  Emilie Wh.Forfatter

  Tak for dit uddybende svar. I hvilken størrelsesorden tror du at man kan forvente rentestigninger i USA? Jeg læste godt, at der er varslet 2-3 yderligere rentestigninger, men det er vel ikke flere pct-point?
  Det projekt vi kigger på er i forvejen prissat 10 pct under den udbudte kvm-pris i området. Så selvom priserne ikke stiger yderligere fra nu af, har vi forhåbentlig ikk tabt penge..

  #229094
  KøbersmæglerForfatter

  Nej det er typisk et kvart procentpoint ad gangen.

  Du kan læse om USA’s rentestigninger her: http://nyheder.tv2.dk/business/2018-03-21-usas-centralbank-oger-rente-med-kvart-procentpoint

  Der er givetvis en grund til at det projekt I kigger på er prissat lavere end resten af området. Det er sjældent udbyder blot tilbyder en rabat “for at komme af med det".

  Husk at “pengene ikke er tabt" som du skriver, med mindre man af den ene eller anden årsag er nødt til at sælge på et ugunstigt tidspunkt. Falder priserne i en periode, så har det sådan set kun en teoretisk betydning for jer, givet at I bliver boende. Det er kun, hvis I skal realisere et tab, hvis I sælger, at det har reel betydning. Der er selvfølgelig mange flere nuancer til dette, men det er hovedpointen. I skal være velkommen til at sende adressen på boligen til os, hvis I kommer dertil, at I overvejer at byde på den, så kan vi kigge på den og give jer vores feedback.

  #229096
  testForfatter

  Næ jeg er bare handelsrejsende, hus ejer og far til 3.

  Livet kan dels op i vigtig spørgsmå, mindre vigtig spørgsmå og spørgsmål ingen har nogen mulighed for ar svare på.

  Er jeg i live om 5år? Er jeg skilt om 5år? Er jeg abejdsdygtig om 5 år? Og hvad er rente om 5 år?

  Kender vi svarende? Er spørgmålene vigtig? Kan vi forebygge negative konsekvens af de muligeudfald?

  Der er rigtigt mang spørgmål der er rigtigt meget mere vigtige ind hvad rente er i USA om 5 år som ingen har nogen som helst mulighed for at svare på. Langsigtet er der dog ingen tvivl om at USA som vi kender der idag bryder sammen lige som alle andre store imperier. Men rente i USA kommer nok til at blve fastsat i procent i en rum tid inu.

  Skal de virkelig ha indflydelse på hvad du vælger ar gør med det run jeg antager du gerne vil skabe for din familie!

  Man arbejder hele livet for ikke at blive snydt, men i sidste ende er det livet selv der snyder dig.

Viser 12 indlæg - 1 til 12 (af 12 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.