Hus med udlæg sælge eller behold?

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Marlene Nielsen (3)Forfatter
  Indlæg
 • #95979
  Marlene Nielsen (3)Forfatter

  Hej min mand og jeg ved ikke helt hvad vi skal gøre, og vi forstår ikke helt vores bank.
  Min mand måtte finde et nyt job, da hans arbejde skulle lukke, han får i hans nye job mindre i løn, hvilket har medført at vi ikke kan afdrage på alt vores gæld.

  Vi betaler vores boliglån, kreditforening, og alle andre faste udgifter som a- kasse, forsikringer, ejendomsskat osv. Men vi har nogle lån på nogle hvidevare, nogle gamle billån osv. De lån kan vi ikke afdrage på mere, der er to af dem der vil have udlæg i vores hus som er det eneste vi ejer, vi har ikke længere bil, min mand låner en bil for at komme på job.
  Vi fik vurderet vores hus i efteråret 2017 hvor det blev vurderet til ca 900000kr vi har gæld i huset på 1,2 mio ca så hvis vi sælger er det ikke nok til at dække vores restgæld, og der vil ikke blive penge i overskud,
  Men trods det mener vores bank vi skal sælge, og det forstår vi ikke helt de anbefaler når det ikke vil dække vores boliggæld, og vi skal så finde penge til et indskud til en lejebolig, og i den lille by vi bor hvor vores 3 børn går i skole koster en lejebolig med plads til en familie på 5 som vi er omkring 9000kr om mdr.
  Håber nogle har nogle gode råd og ideer til os og vi behøver ikke høre om hvor dumme vi er med lån på hvidevare osv

  #228474
  testForfatter

  Du bør ha noget professionel rådgivning

  hold dig fra forskellige privat firmaer.

  mange kommuner tilbyder gælds rådgivning se f-eks.- her. https://www.kk.dk/indhold/gratis-gaeldsvejledning

  og

  https://gaeld.taenk.dk/

  hvis det kan bringe jeres samlede omkostninger ned kan det måske være en ide at sælge. Så kan man måske også få boligsikring.

  Det korte af det lange er at i skal ha jeres udgifter ned og jeres indtægter op. Nogen mirakel kur findes ikke.

  #228476
  morsdrengForfatter

  At sælge huset med et tab, som må forventes at blive langt større end de 300 tkr. som gælden overstiger den forventede salgspris, på grund af udlæg, den øvrige gæld som ikke betales samt udgifterne til ejendomsmægler, diverse rapporter og ½ præmie på ejerskifteforsikring m.m. er ikke en optimal situation.

  Men der er heller INGEN fremtid i en situation, hvor I skylder langt mere i huset end det kan sælges for og hvor I kun betaler en del af jeres samlede gæld. Betaler I udgifterne til de kreditorer som kan tænkes at ville sætte huset på tvangsauktion (kreditforening, bank, ejendomsskat, præmie på husforsikring) kan I sandsynligvis blive boende i huset i flere år, men nogen fremtidssikret løsning er det ikke. I skal ikke regne med at kunne låne penge nogen steder, da udlæggene og evt. registreringer hos RKI fortæller, at I ikke overholder jeres eksisterende forpligtelser. I vil heller ikke få glæde af jeres løbende nedbringelse af gælden i huset, i den derved opståede ”friværdi” tilfalder udlægshaverne og jeres øvrige kreditorer og deres fremtidige uforældede renter.

  Bankens råd skal ses i lyses af, at når man ikke kan betale samtlige sine udgifter, er det sædvanligvis en bedre løsning at skære ned på sine udgifter for bedre at blive i stand til at overholde sine forpligtelser end at fortsætte som hidtil, med deraf følgende yderligere gældsstiftelse i form af påløben rente, i håbet om, at fremtiden vil bringe en løsning – for den gør den sjældent eller aldrig.

  Et alternativ til valget mellem pest eller kolera kan være, at gennemgå budgettet for at finde besparelser som muligvis sammen med en bedre løn til din mand og/eller dig kan bringe balance i budgettet

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.