Hvordan får man lagt banklån på realkreditten

Viser 7 indlæg - 1 til 7 (af 7 i alt)
 • Batman40Forfatter
  Indlæg
 • #95963
  Batman40Forfatter

  Hej.

  Vi købte hus for 1,7millioner i 2009.
  80% på et realkreditlån i totalX
  20% på boliglån i sparnord bank.

  Undervejs er boliglånet forhøjet op forbedringer i boligen.

  Status er at vi skylder 100.000kr i banken der afdrages med 5.000kr om måneden, de 80% Real er afdragsfri.

  Min ejendomsmægler ven skønner huset til en cirka værdi 1,9millioner.

  Jeg forelagde min bank at samle al gælden i realkredit men blev fejet af banen da de ikke vurderer boligen på samme måde og mange andre dårlige undskyldninger.

  Er der nogen herinde der ved hvordan man får samlet sin boliggæld i et Realkreditlån og om det ud fra ovenstående overhovedet er muligt samt hvor man kan gøre det?

  #228326
  morsdrengForfatter

  Du har fået det rigtige svar af banken.

  Din ven ejendomsmægleren er IKKE antaget til at vurdere ejendomme for banken/kreditforeningen med henblik på fastsættelse af belåningsværdi. Hvad han vurderer er hvad huset i bedste fald efter hans mening kan sælges til – og det er noget helt andet.

  Det er slet ikke usædvanligt, at ejendomsmæglere vurderer huse urealistisk højt, bl.a. fordi dette er en parmeter for at de kan få huset i kommission. Prøv at se på de gennemsnitlige nedslag ved hussalg – som tydeligt viser, at det kniber gevaldigt for ejendomsmæglerne at fastsætte de korrekte priser, selv om de har alle muligheder for at være opdateret om det lokale niveau for salgspriser.

  Du vil heller ikke forvente, at en bilforhandler er forpligtet til at købe din bil til den pris som din ven, en anden brugsvognsforhandler, har vurderet den til eller at en bank er forpligtet til at følge en anden banks vurdering af en fast ejendom

  Du må forsøge dig andre steder hvis du ønsker gælden samlet i realkreditlån.

  #228328
  thsvForfatter

  Hvad er renten på banklånet?
  Hvis I virkelig afdrager 5.000 kr om måneden er det jo væk om 20 måneder, men mon ikke du mener at I betaler en ydelse på 5.000 kr om måneden?
  Men selv hvis I betaler 8% i rente vil lånet være afdraget på under 2 år og I skal betale under 8.000 kr i renter i den periode.
  Gebyret for at omlægge kan derfor let overstige det I kan spare, da nettoværdien af de ca. 7.800 kr i renter er 5.200 kr.

  Og da I købte i 2009 bør I have afdragsfrihed i 2 år endnu, så passer fint med udløb af banklånet.

  Er jeres rente 6% er det under 6.000 kr i renter over de ca. 21 måneder I så har tilbage.

  #228344
  morsdrengForfatter

  Hvordan synes du at dit indlæg harmonerer med det stillede spørgsmål “Er der nogen herinde der ved hvordan man får samlet sin boliggæld i et Realkreditlån og om det ud fra ovenstående overhovedet er muligt samt hvor man kan gøre det? "

  Dine sædvanlige udregninger og opgørelser har ingen som helst relevans til det stillede spørgsmål, som tager udgangspunkt i en “vurdering" fra en af spørgerens venner som er ejendomsmægler, uden at være vurderingsmand for den aktuelle bank eller kreditforening.

  Enhver med erfaring indenfor det finansielle område ved, at der i dag stort set ikke findes nogen serielån og at det med en debattørs oplysning om “afdrag" reelt menes ydelse.

  #228360
  testForfatter

  Tror sådan bare Thsv forsøger at bringe et økonomisk perspektiv ind i det morssuredreng. Gad vide om du vinder mandel gaven i år?

  Hvis nu du læste hvad Thsv skrev var der sådan set ikke nødvendigt at brokke sog, men der ville natuligvis ta fornøjelsen helt ud af skriveriget

  #228388
  fk2001Forfatter

  De fleste banker har ejendomsmæglere til at vurdere deres kunders boligs reelle salgspris. Det plejer ikke at koste noget. Hvis din bank ikke er villig, så find en anden bank. Hvis du er villig til at skifte bank, så er bankerne garanteret til at tale med.

  #228394
  thsvForfatter

  Jeg håber da at Morsdreng lærer at se tingene i den store sammenhæng, da det er tydeligt at Trådstarter ikke har tænkt over omk. i forhold til den renteudgift der spares.
  I dette tilfælde er der jo betalt for omk. til banklånet, mens omlægningsomk. kan undgås.

Viser 7 indlæg - 1 til 7 (af 7 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.