Indfri gæld eller investere i investeringsselskab ?

Viser 13 indlæg - 1 til 13 (af 13 i alt)
 • Gitte (79)Forfatter
  Indlæg
 • #95928
  Gitte (79)Forfatter

  Vi har mulighed for at indfri restgælden i vores hus, 30 årigt lån på 3 % fast rente og med resttid på 26 år. Banken har talt os til at investere i obligationer og aktier, men afkastet af dette svarer langt fra til de årlige udgifter på husets lån. Hvis vi vælger at indfri restgælden kan vi selvsagt sidde billigt i huset, nu hvor den ene er blevet folkepensionist og er gået kraftigt ned i indtægt. MEN kan vi evt få problemer ved salg af huset, fordi ingen kreditor har økonomisk interesse i dette hus ?

  Håber på gode input 🙂 Gitte

  #227926
  testForfatter

  Lån i huset ændre ikke på mulighed for at sælge. Vel snare tvært om. Jeg mener din egen betragtning er rigtig indfri lånene eneste argumente mod er at du ikke kan optage det gen. Så hvis din idé var at finansiere din alder dom ved at bruge aF de lånte penge er indfrielse en dårlig ide

  #227932
  thsvForfatter

  Ved at indfri lån i huset køber I reelt 3% obligationer til kurs 100, en god forretning, hvis man søger en sikker investering.

  Men der er alt for få oplysninger i startoplægget til at kunne besvare spørgsmålet korrekt.
  En delindfrielse med omlægning til 2% 30 år kan let give mening, ligesom en omlægning til var. rente med afdrag eller evt. uden afdrag afhængigt af jeres indkomster og husets beliggenhed og værdi mm.

  #227934
  Gitte (79)Forfatter

  Tak for dit svar. Jeg er på arbejdsmarkedet godt 11 år endnu, hvis jeg ikke bliver fyret inden og jeg tænker derfor mere på, om vi kan overleve i huset, hvis det skulle ske.
  Derudover kan jeg ikke slippe følelsen af, at kreditforeningen griner mens de scorer…

  #227938
  Gitte (79)Forfatter

  Tak for dit svar og jeg kan vist godt se dine pointer. Jeg undersøgte lidt på nettet, da det 2% lån kom og det kunne ikke betale sig på det tidspunkt.
  Som jeg svarede forrige indlæg er jeg mest bekymret for, hvordan vi står i tilfælde af arbejdsløshed og så har jeg følelsen af at være til grin…
  Huset er i byzone i trekantsområdet, vurderingen er 1.6 mio og restgælden er 400.000,-. Derudover fik kreditforeningen os til at etablere en prioritetskonto på 145.000,- i stedet for at indfri et lille lån, som stod for at afdragsfriheden udløb.
  Dette fordi vi så i princippet vil kunne låne dette beløb.
  Jeg føler mig til grin hver gang jeg tænker på det, for hvis vi har behov for et lån kræver det osse, at vi har råd til at øge vores driftsudgifter og det har vi netop ikke nu, hvor min mands indtægt er faldet til knap 8000,- mdl.

  #227942
  testForfatter

  Der er grundlægde tre strategier til alderdommen , nedbring driftsomkostninger så meget som man kan og lev med en lille indtægt i balance bliv i huset, sælge huset og frigør kapital til leve omkostninger, bliv i huset og brug nedsparingslån.

  Personlig er jeg meste til den første strageti da nedsparigns lån og lån i øvrigt kun giver penge til banken.

  Der er mange der påstår at man kan blive rig af at låne penge til at investere for, men en sikkervinder er altid banken,

  #227945
  Lon NguyenForfatter

  Det er en dårligt ide at indfriet lånet.
  Du skal aldrig lagt alle penge i en kurv.

  #227946
  Lon NguyenForfatter

  Det er en dårligt ide at indfriet lånet.
  Du skal aldrig lagt alle penge i en kurv.

  #227948
  Lon NguyenForfatter

  Personligt har jeg selv taget et lånt i friværdien et F3, for at investere kapitaler i aktierne & passive investereforeninger.

  Jeg lytter nemlig til uvildige lånerådgiver

  #227950
  Lon NguyenForfatter

  Hvis du er i tvivl så hyrer en uvildige økonomiske rådgiver. Det koster kun imellem 5k-10k. beløbet er godt givet ud.

  #227962
  Gitte (79)Forfatter

  Hej Lon. Og også en oprigtig tak for, at du har givet dine synspunkter. Jeg vil genoverveje, hvad der er bedst for os. Jeg har i øvrigt leget med tanken om uvildig rådgiver og derfor skrev jeg herinde. Det har været berigende at se forskellige svar.
  Mvh Gitte

  #227964
  testForfatter

  Bsseret på erfaring fra et nært familie medlemmkan en uvildig rådgiver ikke noget det fleste ikke kan selv. Og det koster ca 10.000 kr.
  Lav et budget. Hvis din plan for alderdomme er at blive i huset når i begge er pensionister har i så råd til det eller vil i sælge.?
  Banken må kunne lave en beregning på hvordan din mere afkastet er på de obligationer og havd deres omkostninger er. Validere den og hold den op mod dine låne omkostninger og husk skat.

  Hvis det var noget man kunne blive rig af at låne og så købe obligationer var de nok flere der gjordre det og slet ikke nogen tilbage der gad arbejde i en bank.

  Hvis du vælge nedsparingsidden skal du også regne på din leve tid. Der er ikke meget fis ved at gå på tavngsauktion som 99 årig,

  Personligt vil jeg ikke vælge nedsparing med trimme mit budget så meget som jeg kan. Og så måske kombinere der med at sælge huset på et tidspunkt

  #227966
  Gitte (79)Forfatter

  Hej test
  Du skriver, at rådgivning ikke er pengene værd og jeg er helt enig, efter at have skrevet herinde:-)
  Renter og gebyr på lånet svarer ikke til afkast på investeringen, som måske skyldes, at bores risikoprofil er valgt for lav.
  Din pointe om at flere havde valgt investeringen, hvis det var en sikker vej til rigdom, er god.
  Jeg tror vi skal afvikle gælden og bo billigt nu og så sælge inden jeg skal pensioneres…
  Tak for dit fyldige svar, Gitte

Viser 13 indlæg - 1 til 13 (af 13 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.