Dette emne
Indfri gæld eller investere i investeringsselskab ?

Indfri gæld eller investere i investeringsselskab ?

17-11-2017 18:33
Gitte (79)
Vi har mulighed for at indfri restgælden i vores hus, 30 årigt lån på 3 % fast rente og med resttid på 26 år. Banken har talt os til at investere i obligationer og aktier, men afkastet af dette svarer langt fra til de årlige udgifter på husets lån. Hvis vi vælger at indfri restgælden kan vi selvsagt sidde billigt i huset, nu hvor den ene er blevet folkepensionist og er gået kraftigt ned i indtægt. MEN kan vi evt få problemer ved salg af huset, fordi ingen kreditor har økonomisk interesse i dette hus ?

Håber på gode input :-) Gitte
18-11-2017 00:04
test
Lån i huset ændre ikke på mulighed for at sælge. Vel snare tvært om. Jeg mener din egen betragtning er rigtig indfri lånene eneste argumente mod er at du ikke kan optage det gen. Så hvis din idé var at finansiere din alder dom ved at bruge aF de lånte penge er indfrielse en dårlig ide
18-11-2017 08:28
thsv
Ved at indfri lån i huset køber I reelt 3% obligationer til kurs 100, en god forretning, hvis man søger en sikker investering.

Men der er alt for få oplysninger i startoplægget til at kunne besvare spørgsmålet korrekt.
En delindfrielse med omlægning til 2% 30 år kan let give mening, ligesom en omlægning til var. rente med afdrag eller evt. uden afdrag afhængigt af jeres indkomster og husets beliggenhed og værdi mm.
18-11-2017 09:34
Gitte (79)
Tak for dit svar. Jeg er på arbejdsmarkedet godt 11 år endnu, hvis jeg ikke bliver fyret inden og jeg tænker derfor mere på, om vi kan overleve i huset, hvis det skulle ske.
Derudover kan jeg ikke slippe følelsen af, at kreditforeningen griner mens de scorer...
18-11-2017 09:51
Gitte (79)
Tak for dit svar og jeg kan vist godt se dine pointer. Jeg undersøgte lidt på nettet, da det 2% lån kom og det kunne ikke betale sig på det tidspunkt.
Som jeg svarede forrige indlæg er jeg mest bekymret for, hvordan vi står i tilfælde af arbejdsløshed og så har jeg følelsen af at være til grin...
Huset er i byzone i trekantsområdet, vurderingen er 1.6 mio og restgælden er 400.000,-. Derudover fik kreditforeningen os til at etablere en prioritetskonto på 145.000,- i stedet for at indfri et lille lån, som stod for at afdragsfriheden udløb.
Dette fordi vi så i princippet vil kunne låne dette beløb.
Jeg føler mig til grin hver gang jeg tænker på det, for hvis vi har behov for et lån kræver det osse, at vi har råd til at øge vores driftsudgifter og det har vi netop ikke nu, hvor min mands indtægt er faldet til knap 8000,- mdl.
18-11-2017 23:02
test
Der er grundlægde tre strategier til alderdommen , nedbring driftsomkostninger så meget som man kan og lev med en lille indtægt i balance bliv i huset, sælge huset og frigør kapital til leve omkostninger, bliv i huset og brug nedsparingslån.

Personlig er jeg meste til den første strageti da nedsparigns lån og lån i øvrigt kun giver penge til banken.

Der er mange der påstår at man kan blive rig af at låne penge til at investere for, men en sikkervinder er altid banken,
19-11-2017 09:09
Lon Nguyen
Det er en dårligt ide at indfriet lånet.
Du skal aldrig lagt alle penge i en kurv.
19-11-2017 09:09
Lon Nguyen
Det er en dårligt ide at indfriet lånet.
Du skal aldrig lagt alle penge i en kurv.
19-11-2017 09:14
Lon Nguyen
Personligt har jeg selv taget et lånt i friværdien et F3, for at investere kapitaler i aktierne & passive investereforeninger.

Jeg lytter nemlig til uvildige lånerådgiver
19-11-2017 09:16
Lon Nguyen
Hvis du er i tvivl så hyrer en uvildige økonomiske rådgiver. Det koster kun imellem 5k-10k. beløbet er godt givet ud.
19-11-2017 20:46
Gitte (79)
Hej Lon. Og også en oprigtig tak for, at du har givet dine synspunkter. Jeg vil genoverveje, hvad der er bedst for os. Jeg har i øvrigt leget med tanken om uvildig rådgiver og derfor skrev jeg herinde. Det har været berigende at se forskellige svar.
Mvh Gitte
19-11-2017 23:14
test
Bsseret på erfaring fra et nært familie medlemmkan en uvildig rådgiver ikke noget det fleste ikke kan selv. Og det koster ca 10.000 kr.
Lav et budget. Hvis din plan for alderdomme er at blive i huset når i begge er pensionister har i så råd til det eller vil i sælge.?
Banken må kunne lave en beregning på hvordan din mere afkastet er på de obligationer og havd deres omkostninger er. Validere den og hold den op mod dine låne omkostninger og husk skat.

Hvis det var noget man kunne blive rig af at låne og så købe obligationer var de nok flere der gjordre det og slet ikke nogen tilbage der gad arbejde i en bank.

Hvis du vælge nedsparingsidden skal du også regne på din leve tid. Der er ikke meget fis ved at gå på tavngsauktion som 99 årig,

Personligt vil jeg ikke vælge nedsparing med trimme mit budget så meget som jeg kan. Og så måske kombinere der med at sælge huset på et tidspunkt
20-11-2017 07:17
Gitte (79)
Hej test
Du skriver, at rådgivning ikke er pengene værd og jeg er helt enig, efter at have skrevet herinde:-)
Renter og gebyr på lånet svarer ikke til afkast på investeringen, som måske skyldes, at bores risikoprofil er valgt for lav.
Din pointe om at flere havde valgt investeringen, hvis det var en sikker vej til rigdom, er god.
Jeg tror vi skal afvikle gælden og bo billigt nu og så sælge inden jeg skal pensioneres...
Tak for dit fyldige svar, Gitte