Boliglån

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • T KjærForfatter
  Indlæg
 • #95911
  T KjærForfatter

  Min kone og jeg er midt i en købsproces og skal i den forbindelse optage et banklån/boliglån.
  Det er på ca. 224.000kr. Hvilket svarer det de sidste 15 procent efter udbetalingen er betalt.
  Det er vores 3. Hus fordelt på et Sommerhus samt snart to helårshuse. Sommerhuset samt det ene helårshus udlejes.
  Mit spørgsmål er hvor meget vi kan forvente at handle renten ned i på et sådan lån, bankens udlæg er på 4,5 procent. Kan det gøres bedre?

  #227758
  morsdrengForfatter

  Hvis huset skal udlejes, skal I ikke forvente at få en billigere rente end allerede tilbudt af banken. Det skyldes, at et udlejet hus har en lavere belåningsværdi end hvis huset er beboet af ejeren. En panthaver kan kun gennem en tvangsauktion “komme til" sit pant, men hvor ejeren kan sættes ud af huset dagen efter auktionen, er en lejer er beskyttet af lejelovens regler og kan derfor kun kan opsiges med 1 års varsel, og endda kun hvis ejeren selv ønsker at benytte huset. Glem alt om tidsbegrænset udlejning, som næppe kan begrundes i jeres/udlejers forhold.

  Hvis man i det hele taget kan finde en køber til et hus som køberen først kan flytte ind i mindste 13 måneder efter købsdagen, bliver prisen også derefter.

  I øvrigt er det tvivlsomt om det i det hele taget er en god ide at købe et hus med henblik på udlejning, idet en evt. gevinst vil blive beskattet som ejendomsavance og udlejningen erfaringsmæssigt kan give en del bekymringer.

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.