1.5 % fastforrentet – samle 3 lån under 1.

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • SB-2014Forfatter
  Indlæg
 • #95895
  SB-2014Forfatter

  Hej alle.

  I har tidligere været gode til at give et par råd med på vejen. Så trækker lige på jeres viden endnu engang.

  Vi har med seneste kreditvurdering mulighed for at samle vores banklån samt realkreditlån indenfor de 80 % belåning i et samlet realkreditlån.

  Pt. har vi 2.561.000 i 2.5 % realkredit (2 lån) med 24 år tilbage (heraf 4 med afdragsfrihed). Hertil banklån på 150.000,- (4.5 % rente).

  Tanken er at samle disse i et 20 års 1.5 % lån med afdrag. Økonomien i det ser fin ud. Vi vil sidde cirka 20.000 billigere de næste 1.5 år (indtil banklånet ville være betalt af) og herefter nogenlunde til samme ydelse som på det gamle realkredit lån efter afdragsfriheden ville være udløbet.

  Umiddelbart er vi på. Men er der noget vi misser? Her tænker jeg mulig oplægning hvis renter stiger, indefrysning mm.?

  Desuden: Det nuværende lån skal opsiges inden udgangen af oktober. Hvornår i den proces optages det nye? Er det per. 1. januar, med mindre man kurssikre i forbindelse med opsigelsen af det gamle eller der ind imellem?

  På forhånd tak for råd og vejledning 🙂

  #227654
  testForfatter

  vedr løbetiden. Dette er jo et valg mellem forbrug nu og forbrug i fremtiden. Diskontere man det man skal betale om 20-30 år til nu er det mindre voldsomt i det total beløb altså den samlede besparelse vi at forkort løbetide er mindre ind man først antager Men som du skriver har du råd til at betale nu os det er vel ok

  Hvis renten stiger og du ikke har kursikret bliver dit låne provenu mindre.

  Hvis rente stiger efter du har optaget lånet eller kursikringen kan jeg ikke umidelbart set et problem da jeg antager det er et obl lån.

  ved ikke hvad du mener med indfrysning.

  Falder rente efter du har fået låne tilbudet kan du stadig ta lånet hjem over krus 100

  Hvis du er nervøs for serien af obligation er lille, tja det er jo sådan set kun et problem hvis du ikke bare vil indfri. Mon du nogen sinde kommer til at lave et lån på ca 2% om? Så bør du vælge et kort lån nu.

  Dit gamle lån tænker jeg helt klart skal opsiges til termin. Forløbet er det nok bedre at du planlæger med banken. Kursikring er nok mest en sag om følelser men jo der er en risiko ved ikke at gøre det.

  #227656
  thsvForfatter

  1) Ja omlægningen giver mening, når renteforskellen er mindst 1% og der ikke mere er noget banklån.
  2) Bruttoydelsen er nok den samme, men husk at 1½% lånet giver omkring 9.000 kr mindre udbetalt pga. mindre skattefordel af renterne.
  3) I får et nyt kurstab på mindst 1% af restgælden plus omk. til kurssikring/diff.renter og garantistillelse, ligesom det koster en del i gebyr at optage det nye RK-lån. Der skal også betales 1½% stempel på den del, det nye lån overstiger det gamle RK-lån, så vidt jeg kan se.

  Korrekt at der skal opsiges inden udgangen af denne måned og der er 2 muligheder, enten straksomlægningen med diff.renter frem til 31/12 eller at kurssikre det nye lån. Banken kan regne på det for dig/jer. Husk at diff.renter giver skattefordel, men det gør kurssikringen ikke.
  I kan også have is i maven og afvente kursudviklingen, men i så fald skal I have råd til at kursen falder måske 3-4 point.

  På langt sigt er 1½% lånet en del billigere end 2½% lånet så uden tvivl en god forretning, nu kursen er så god.
  1½% lånet vil typisk ligge i lavere kurs end 2½% hvis renten stiger, hvilket kursen på over 100 for 2½% lånet jo også viser.
  Ligeledes sparer I en del penge på adm.bidraget ved ikke at have afdragsfrihed.

  #227722
  peter holm larsenForfatter

  Hej thsv,

  Kursen på en 1,5% obligation vil da vel altid ligge under kursen på en 2% obligation.!

  Og risikoen ved en for lille serie er vel netop kun relevant hvis man skal indfri lånet -!

  Men enig med det lyder fornuftigt at omlægge – alternativt kunne i måske også forhandle en lavere rente på banklånet hjem – hvis I ikke omlagde – blot til info.

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.