Realkredit – omlægning med kort tidshorisont

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • MK1986Forfatter
  Indlæg
 • #95885
  MK1986Forfatter

  Hej,
  vi er et par i starten af 30’erne som i dag bor i et hus fra fra starten af 70’erne. Vi købte huset i 2013 og dengang var der den her regel med at man maks kunne have 60% som afdragsfrit lån, og 20% skulle der afdrages på.

  Til det store lån valgte vi 3% fastforrentet og til det lille lån vi afdrager på har vi en rentemax over 30 år, men 10 års rentemax. Dette da vi dengang nok havde en ide om at vi skulle bo i huset for altid.

  Vi har siden da fået barn og tænker snart at familien igen skal forøges, så pladsen bliver lidt trang og vi drømmer nu om at bygge nyt hus indenfor en overskuelig fremtid – dvs. om måske 2-4 år.

  Banklånet har vi optaget som en “kassekredit" så vi kan smide alt ekstra ind på denne og bruge den som en slags opsparing. Dette har vi også gjort brug af løbende til at lave forbedringer på huset (nye vinduer og døre, nyt tag osv.).

  Vi har små 5 år tilbage på afdragsfrihed på den fastforrentede, og forventer at være videre inden dette udløber. Der er ganske fin plads i økonomien i dag, og de store forbedringer på huset er lavet – banklånet forventer vi er væk om 2 år cirka.

  Vi tænker blot om det vil kunne betale sig at omlægge det fastforrentede lån (da det kan indfries til kurs 100) til et F-kort lån og derved få afdraget på dette også i løbet af årene med næsten samme ydelse?

  Skulle renten gå markant op, så er der fint plads til det i økonomien, og det vil jo være en ret begrænset periode.

  Hvad er folks tanker om dette?

  På forhånd mange tak 🙂

  #227724
  peter holm larsenForfatter

  Kan man ikke lige sige – uden at vide noget mere bla. om lånets størrelse og jeres økonomi iøvrigt.

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.