Lån til billig bolig som skal istandsættes

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • SarahThForfatter
  Indlæg
 • #95883
  SarahThForfatter

  Min partner og jeg er blevet forelsket i et gammelt hus på Ærø, som vi efter aftale med ejer måske kan købe meget billigt (for omkring 100.000,-). Til gengæld skal der lægges 300-400.000,- i renovering, og vi er nød til at låne penge til størstedelen af det.

  Ingen af os har specielt store midler at gøre med (vi har en nuværende opsparing på omkring 35.000), men til gengæld næsten heller ingen gæld. Min partner har en restgæld på ca. 40.000kr (fra totalreparation af bil og indskud i forrige bolig). Jeg selv har ingen gæld overhovedet. Min partner har et godt betalt deltidsjob og jeg selv er studerende, men vi har et godt månedligt rådighedsbeløb på 10-12.000,-

  Sagen er den, at jeg har hørt, at det er svært at låne penge til boliger på under 500.000,- og måske endnu sværere, hvis huset er i dårlig stand og skal renoveres. Vi har begge Nordea, men forventer at skulle skifte bank ifm. boligkøb og lån til samme.

  Er der nogen som har erfaringer på området eller kender til en god bank/kreditforening som også er villig til at låne til såkaldte “håndværkertilbud"??

  PS. Jeg er færdiguddannet håndværker om 1 år, og vi forventer at kunne lave en del på huset selv – det er bestemt ikke tanken at det bare skal stå hen!

  #227548
  testForfatter

  tror din bedste mulighed er at tale med den bank du har i dag og som kender dig.

  Hvis regnestykket er at du kan bo på stedet fra dag et er det nok en mulighed, men det er nok ikke det du mener.

  At få kreditforenigenslån til et sådan et projekt virker umuligt som du selv nævner.

  ps hvis man bliver håndværker er man så ikke i lære? Ikke at der er noget galt med at være håndværker men har aldrig hørt det omtalt som et studium før-

  #227554
  morsdrengForfatter

  Uanset om man skal låne til køb af bolig og/eller til renovering/modernisering/tilbygning af samme, skal man være i stand til at betale udgifterne vedrørende huset, sine øvrige faste udgifter og fortsat have et tilstrækkeligt rådighedsbeløb, som til 2 voksne personer ligger på mellem 8.500 -10.000 kr. månedligt, jfr. Finanstilsynets og de fleste bankers retningslinjer. Med et deltidsjob og en løn som håndværker- lærling vil I først kunne lægge et realistisk budget når du efter din færdiguddannelse har fået fast job og långiver vil sandsynligvis foretrække, at I begge har fuldtidsjob.

  Du oplyser INTET om hvorvidt I allerede bor på Ærø eller vil flytte dertil og påregner begge at kunne få heltidsjob på øen. Hvis dette ikke er tilfældet, bliver det svært at lægge et realistisk budget og dermed også at kunne låne.

  Erfaringsmæssigt bliver om- og/eller tilbygninger altid dyrere end påregnet og da byggeriet skal finansieres af banken, enten direkte med et byggelån eller med forhåndslån hjemtaget med bankens garanti, er det reelt bankens risiko, om I er i stand til at fuldføre budget og til den påtænkte pris. Dette vil jeres eksisterende bank nok lettere kunne vurdere end et nyt PI, som slet ikke kender jer endnu.

  Der er ingen på dette debatforum eller andre steder som kan udpege banker for jer som har en lempeligere kreditvurdering end andre og som derfor er lettere at låne hos.

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.