Omlæg af lån for at betale udlæg og anden gæld.

Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 6 i alt)
 • Dan Larsen (1) (2)Forfatter
  Indlæg
 • #95823
  Dan Larsen (1) (2)Forfatter

  Jeg ejer et rækkehus, der optimalt vil have en salgsværdi på omkring 900.000 kr. Jeg skylder kreditforeningen 330.000 kr. Har et udlæg fra skat på ca 200.000 kr. lidt anden gæld på sammenlagt ca 100.000.

  Min tanke er at omlægge det hele til et nyt kreditforeningslån, løbetid 30 år og betale alt gæld ud, starte på en frisk. Men min nyværende bank og kreditforening, mener ikke at dette er en mulighed. På trods af friværdien. Men som jeg kan se det, vil det forenkle min økonomi og give mig en lavere ydelse samlet set.

  Hvem kan hjælpe mig???

  #227036
  MichaelForfatter

  Når man først er nået helt til fogedretten pga. dårlig økonomi kan du ikke forvente, at nogen overhovedet vil låne dig penge uagtet at der måtte være friværdi.

  Sælg rækkehuset, flyt i lejebolig og brug det provenu du mener vil blive realiseret til at blive din gæld kvit

  #227050
  morsdrengForfatter

  Hvis bank og kreditforening ikke vil medvirke til en sanering af din økonomi, hvor den samlede gæld til kreditforeningen ender på ca. 650 tkr. svarende til en belånings-% på ca. 70, i en ejendom der er vurderet til 900 tkr,, kan det skyldes følgende forhold.

  At man ikke mener at ejendommen kan vurderes til 900 tkr.
  At dine fremtidige indkomstforhold ikke gør det muligt for dig at forrente og afvikle lånet, hvilket kan være tilfældet, hvis du kun har få år tilbage på arbejdsmarkedet og er uden pensionsordning.
  At banken ikke tror på, at en sanering af din økonomi vil føre til en varig og holdbar løsning.

  Som allerede oplyst, er det absolut ikke et plus for kreditvurderingen af dig, at der er foretaget udlæg i din faste ejendom. Udlægget udeluk – ker dog ikke i sig selv at du kan optage nye lån, men betyder en mere tilbundsgående kreditvurdering og større krav til dokumentationen. Derfor kan en grund til bankens afvisning også være ren ”dovenskab” dvs. man vil ikke bruge den fornødne tid og kræfter på din sag, som sandsynligvis ikke kan bevilges af din bankrådgiver alene.

  Når den bank som kender dig ikke vil medvirke til en sanering, bliver det svært at finde et nyt pengeinstitut som vil. Derfor er den mest nærliggende løsning den du allerede har fået oplyst, nemlig at du sælger huset, indfrier din samlede gæld og starter på en frisk. Jeg går ud fra, at du ikke har økonomisk mulighed for at afvikle hverken gælden til SKAT og din øvrige gæld på 100 tkr.

  PS. SKATs egne pantefogeder kan foretage udlæg i bl.a. fast ejendom , hvorfor sagen ikke har været indbragt for fogedretten..

  #227052
  Dan Larsen (1) (2)Forfatter

  Tak for svarene.

  Jeg tror det er en kombination af dovenskab fra bank/kreditforeningens side, og det faktum at jeg lige nu er studerende. Har faktisk overvejet at sætte min uddannelse i bero i et par år, for at frigøre tid til fuldtidsjob og overarbejde. Dette gør det muligt at opnå følgende ting: Få betalt de mindre gældsposter, startende med den der har bragt mig i RKI, og så ta’ dem een ad gangen. Med det mål kun at stå tilbage med gælden til Skat, som ikke har været for retten og herfra starte en afdragsordning. Imens dette står på afdrager jeg jo til stadighed på både banklån og kreditforeningslån, så et par års pause for at tjene penge og så overgå til deltid, når den tid kommer. så der stadig bliver tjent en for nuftig løn ved siden af.

  Vil ikke gi’ slip på huset, ejendomsmæglerne er simpelthen for dyre. Så hellere den den lange sejge løsning.

  Tak for hjælpen

  Dan

  #227054
  testForfatter

  hvis kreditforening er doven fordi de kreditvurdere dig negativ , Hvad vil du så kalde det at du er i RKI?

  #227056
  Dan Larsen (1) (2)Forfatter

  Har heldigvis lige fået job ved siden af min SU. Har tænkt mig at anvende “sneboldmetoden", starte med den gæld der har fået mig i RKI, dernæst det eneste forbrugslån jeg har og samtidig passe mine ydelser tilkreditforening og boliglån. Når det er gjort, så kontakter jeg skat og begynder at betale de små poster først. Psykologisk set, så tror jeg at det vil være meget motiverende at se listen skrumpe ind, samtidig med at friværdien vokser.

  Dan

Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 6 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.