Forkorte løbetiden på F5-lån

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • Thomas SonnesenForfatter
  Indlæg
 • #95817
  Thomas SonnesenForfatter

  Kære Mybanker.

  Min kæreste og jeg ejer et rækkehus, som vi købte til 1.850.000 kr. Finansieringen af huset skete ved et banklån på 375.000 kr. og et F5 realkreditlån på 1.475.000 kr. med afdragsfrihed de første 5 år, hvor afdragene begynder omkring år 2021.
  Indtil da afdrager vi 7000 kr. på banklånet og betaler 1700 i renter og bidragssatser om måneden til realkreditlånet. Denne ydelse passer fint til den måde vi lever på, hvorfor vi har forholdt os til, hvad vi skal give om måneden, når vi skal til at afdrage på realkreditlånet i 2021. Til den tid, har vi betalt banklånet af, hvorfor det kun er realkreditlånet, vi skal afdrage på. Vi kan se i terminsoversigten, at vi om måneden ca. skal betale 6250 kr. inklusiv afdrag, rente og bidragssats. Dette beløb synes vi er lavt, hvorfor vi gerne vil udnytte vores luft i økonomien til at afdrage mere på realkreditlånet til den tid. Vi tænker at opjustere, så vi har en månedlig ydelse på ca. 8000 kr, og vi forestillede os, at dette skulle gøres ved at forkorte løbetiden på F5-lånet.

  Vores spørgsmål er så, om dette er praktisk muligt, og om det kan betale sig økonomisk i forhold til at lægge lånet om?
  Vores realkredit institut er Totalkredit, og vi kan ikke finde deres priser på dette.

  Mvh
  Thomas og Line

  #227000
  testForfatter

  mener umidelbart at i skal gøre det som ekstra ordinære afdrag i forbindelse med refinansiering, men det koster ikke noget at bede om et tilbud. Men det er da godt at være i god tid. 🙂 Reglerne og bidragssatsen kan nemt ha ændret sig til den tid.

  #227002
  ToftenForfatter

  Ved refinansiering kan I for et gebyr på 750,- kr. (kan forhandles) ændre løbetiden på et nyt F5-lån, så løbetiden passer til det beløb som I gerne vil/kan betale månedligt.

  #227006
  peter holm larsenForfatter

  Kære Thomas,

  Det er så lidt i vil afdrage ekstra – et det ikke giver økonomisk mening at lægge om af den grund.

  Sæt de 1.000 kr. i banken til, der kan i få ca. 1% i rente årligt. Når I så evt af andre årsager skal omlægge lånet eller kan indfri lånet så kan i bruge jeres indestående i banken.

  Renten er F5 lån er næsten identisk med indlånsrenten du kan få i banken, som markedet er for tiden – og sådan har det været de sidste i hvert fald 5-7 år.

  #227042
  BadboyForfatter

  Hej Thomas,

  Personligt vil jeg heller se ind i en kontantopspring af den difference i vil afdrage ekstra med også se på hvordan renteniveauet og boligensværdi er i år 2021.

  Alternativet kunne være at smide det ind en aldersopsparing til jer hver hvor pengene med tiden kan blive investeret og forhåbenligt give et større afkast end det i betaler i rente på realkredit lånet. På aldersopsparingen bliver pengene dog låst til jeres pensionsalder.

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.