Er en renteforhøjelse i bindingperiode på F3 og F5 lån hos Nordea muligt?

Viser 1 indlæg (af 1 i alt)
 • karina SoderstjernaForfatter
  Indlæg
 • #95816
  karina SoderstjernaForfatter

  Hejsa

  Vi så pludseligt på vores netbank at Nordea havde forhøjet den kvartalsmæssige ydelse på vores realkreditlån med ca 500kr. Denne ændring har ramt begge vores lån som er delt på et F3 og et F5. Det er midt i bindingsperioden og har intet med bidragssatser at gøre, men som de selv skriver noget med renten bag ved lånene. Jeg skrev til Nordea for at få en forklaring da de intet har meddelt os……

  Nordeas svar:
  Grunden til at renten er steget marginalt med det den er, skyldes at obligationer som ligger bag selve lånet, har haft en udvikling der gør, at hvis løbetiden som der er indgået aftale om da man optog lånet, og som skal overholdes, så vil renten øges den smule som det er sket, indtil refinansiering næste gang.
  Det er bl.a. det der gør at rentetilpasningen kan være usikker, men det skal også siges at dette ses meget sjældent, og det også var derfor jeg ikke havde set det før.

  Er dette overhovedet en mulighed?

  Tænker at der må være mange flere derude som er havnet i samme problem da det ifølge Norda “sjældne fænomen" mærkeligt nok har ramt begge vores lån.

  Hvis de er i deres gode ret til at regulere på en ellers fast rente så kan det jo ske igen og igen uden at vi kan komme ud af lånet uden kæmpe tab.

  Mange venlige hilsner
  Karina

Viser 1 indlæg (af 1 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.