Er der en fordel ved at optage realkreditlån og prioritetslån samtidig?

Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 6 i alt)
 • Suki HangaardForfatter
  Indlæg
 • #95778
  Suki HangaardForfatter

  I forbindelse med forældrekøb af en ejerlejlighed skal vi optage lån i vores egen gældsfri bolig. Planen er at optage en fastforrentet realkreditlån til køb af den nye lejlighed, men når vi nu er i gang med at omlægge økonomien vil vi også gerne tage et prioritetslån, der skal stå som en buffer, hvis vi skulle få brug for ekstra midler. Er der er en fordel ved at tage begge lån nu, eller kan vi lige så godt vente med at tage prioritetslånet til vi reelt har brug for pengene? Det vil være skønt med et godt råd vedr. dette, så på forhånd tak for hjælpen.

  #226646
  testForfatter

  Kan du få rabat på nogle af gebyrerne, skal der to gange vurdering til og tror du evt låne aftalerne bliver dårligere med tiden?

  #226658
  Suki HangaardForfatter

  Gode spørgsmål, tak, det kan jeg i hvert fald undersøge.

  #226666
  thsvForfatter

  Jeg har lidt svært ved at se fordelen ved et prioritetslån med de rentesatser, der kan opnås for tiden.

  Når I nu er i gang med at undersøge belåningsmuligheder ville jeg nok hellere kigge på at belåne lejligheden op til 60%, evt. mere, hvis eksisterende har et stort 1,5% stempel, der kan overføres.
  I kan så oveni belåne i gældsfri bolig som prioritetslån, dog lidt afhængigt af hvor store beløb, der er tale om.
  Overvej også om I får opsparet en ny buffer inden denne skal bruges.

  Husk også at kigge på skatteregler i forbindelse med udlejningen, det kan let være en fordel at have de 80% belåning i lejligheden, selvom adm.bidraget så bliver højere.

  Mao. søg proff. hjælp, da det ikke lyder som om I har styr på reglerne bag forældrekøbet.

  #226682
  peter holm larsenForfatter

  Hej Thsv,

  Fordelen ved et prioritetslån kommer da helt an på hvilken rente du kan få lånet til. Hvis spørger ikke skal bruge lånet – kan et prioritetslån med en lav rente sagtens være konkurrencedygtig til et realkreditlån.

  Det vil da ALTID være at foretrække at få så lav bidragssats som muligt – og da væsentligt bede hvis man har økonomien at belåne købesummen i to ejendomme med en belåningsgrad på 40 % – end at låne et sted til 80 % – det ændre jo ikke beskatningen.

  #226780
  peter holm larsenForfatter

  Thsv ,

  Hvad mente du med beskatningen?

Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 6 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.