Låneovervågning

Viser 8 indlæg - 1 til 8 (af 8 i alt)
 • P.MadsenForfatter
  Indlæg
 • #95765
  P.MadsenForfatter

  Hej MyBanker.

  Jeg har i dag et fastforrentet lån optaget igennem Danske Bank (2,5%). Der er også et banklån.

  Jeg har lidt overvejet om jeg skulle hoppe på nogle af de aktive gældsplejesystemer der findes. Hvad er anbefalingen herfra? er de pengene værd? – eller gør banken det lige så godt?

  Jeg kan også se der er kommet nogle gratis alternativer, mener lidt usikker på om de nu også er seriøse. Faldt fx over en der hedder http://www.lånetjek.dk – er der nogen der har en holdning til om det kan betale sig?

  #226466
  peter holm larsenForfatter

  Hej P. Madsen,
  Jo svært at sige om det er pengene værd. Personligt tænker jeg du nok er et fornuftigt lån pt. – det ikke giver meget mening at ofre rådgivningskroner på.

  #226468
  P.MadsenForfatter

  Tusind tak for et hurtigt svar.

  Ja, jeg er også ganske tilfreds med mit lån 🙂

  Jeg vil dog også gerne udnytte eventuelle kursstigninger helt optimalt, da jeg har hørt man kan spare rigtig mange penge på den måde. Men ja, måske det er dumt at give over 200 om måneden for den slags låneovervågning, så længe renterne er lave.

  Vh Poul

  #226506
  JakobMadsForfatter

  Så vidt jeg kan se, så koster den du henviser til på LåneTjek.dk ikke noget.

  Så selvom Peter har ret i dit lån pt. ser ok fint ud, kan det vel ikke skade at få det overvåget af en ekstern uvildig part.

  Min egen erfaring siger mig ihvertfald at man IKKE skal stole på at banken giver besked når man kan spare penge. Kun hvis det er i deres egen interesse.

  Jeg kan se at Realkreditkonsulenterne som der har lavet lånetjek også har en udgave de tager 200 kr for om måneden, hvor den eneste forskel lader til at være lidt flere beregninger ! jeg fandt forskellen her: https://realkreditkonsulenten.dk/laaneovervaagning/

  Tvivler på at det giver mening at betale for slags, medmindre man har meget store lån. Jeg vil personligt forsøge at holde omkostningerne nede, herunder også at lade være at betale for den slags overvågning 🙂

  #226508
  peter holm larsenForfatter

  Jeg antaget naturligvis at det er et lån med ca, 30 års restløbetid – og hvis du ønsker at forsætte med fastforrentet lån, er der INGEN grund til pt. at begynde at kaste dig ud i aktiv gældspleje før renten igen begynder at nærme sig 4% eller din løbetid nærmer sig 15 år.

  Alt andet er i mine øjne spild af tid og evt også penge.

  #226526
  JakobM2Forfatter

  Det lader til at Peter Holm Larsen tænker på de lidt gammeldags tommelfinger regler, nr han siger at renten skal stige til 4%, eller løbetiden forkortes til 15 år.

  Med de meget kursfølsomme obligationer vi har ved det nuværende renteniveau, skal der MEGET mindre til, før en omlægning kan betale sig.

  En form for låneovervågning, kan dermed sagtens give mening. Jeg siger bestemt ikke at det skal være den man finder hos lånetjek.dk/ – det kan sagtens være der findes nogen der er bedre derude.

  Jeg er dog ikke i tvivl om at det er bedre med en ekstern overvågning, end INGEN overvågning, eller bankernes forkølede forsøg på samme.

  Man kan selvfølgelig også blot lade folk herinde komme med deres “gode råd", men noget siger mig det kan være meget dyre råd i den sidste ende.

  #226530
  testForfatter

  et er sikkert. Dem der er altid tjener på overvågningen og omlægningen er Bankerne/realkredit og dem der tilbyder overvågningen.

  Nu er i godt klare over et noget af det nyeste i marketing er at man har folk der skriver debat indlæg på diverse fora med det eneste formål at skaffe opmærksomhed for et givet produkt?

  #226542
  peter holm larsenForfatter

  Hej Jacob,

  Hvis man ønsker et fastforrentet realkreditlån og har et på 2,5% med fx 25 års restløbetid, kan du give eksempler hvor det i praksis er at foretrække at konvertere til et 3% fastforrentet lån, nu det er aktuelt før renten rammer 4%

  Lav beregningen og lad eksemplet være dit bevis 🙂

Viser 8 indlæg - 1 til 8 (af 8 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.