Huskøb trods skattegæld

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • MieHHForfatter
  Indlæg
 • #95649
  MieHHForfatter

  Vi har et ønske om at købe et hus
  vores samlet indtægt før skat er ca 56000

  Vi har en inddrivelsesgæld på 140.000 og studielån på 350.000 samlet

  vi har sparret 50.000kr op
  Mon det er muligt at gå i banken og høre om muligheden for at kunne købe et hus/ få lavet et lånebevis – eller mon vi kan forvente et blankt nej?

  MieHH

  #225080
  morsdrengForfatter

  At tænke på at købe hus med en samlet gæld på næsten 500 tkr,, hvoraf de 140 tkr. er under inddrivelse af SKAT er IKKE smart -, for at sige det mildt.

  Lige så snart SKAT finder ud af, at I har købt fast ejendom vil man foretage udlæg i huset. Det samme kan i faktisk allerede nu risikere at man gør i de opsparede 50 tkr. INGEN fornuftig bank vil finansiere et huskøb til personer som har uafklarede gældsforhold og det er jo netop tilfældet, når gælden til SKAT er under inddrivelse, I øvrigt kan SKAT foretage lønindeholdelse med deraf følgende lavere rådighedsbeløb til jer, hvilket er endnu en grund til at banken ikke vil medvirke

  Jeres samlede årlige indkomst er på ca. 670 tkr, hvilket med en gældsfaktor på 3,5 – 4 betyder, at jeres samlede gæld maksimalt må være på mellem 2.345 -2.680 tkr. MEN jeres gæld INDEN i køber hus er allerede på ca. 500 tkr. eller 20% heraf.

  Glemt det. Brug det opsparede beløb til at nedbringe skattegælden og få derefter skattegælden bragt helt ud af verdenen. Først når I ikke har anden gæld end studiegælden kan i begynde blot at tænke på at købe hus.

  #225082
  MichaelForfatter

  Enig med morsdreng. I øvrigt er reglerne som bekendt ændret således, at man SKAL lægge 5% kontant udbetaling hvilket i jeres tilfælde betyder, at huset maksimalt vil kunne koste 1 mio kr. selv hvis det umulige skulle ske at I bliver kreditgodkendt

  #225084
  thsvForfatter

  Morsdreng skriver om en gældsfaktor på 3,5-4 ved en relativt hustandsindkomst på 56.000 kr om måneden, det er i overkanten da de faste udgifter tager væsentligt mere ved en lav indkomst end ved en højere, man skl 10-12.000 kr højere om måneden før end så høj gældsfaktor kan komme på tale, men typisk blot at bruge en tommelfingerregel, i stedet for at tænke i beløb.

  Jeg ville nok også vurdere at maks. ca. 1,2 mill. kan være en mulig købspris med jeres indkomst- og gældsforhold.
  Derudover bør I overveje et rækkehus eller ejerlejlighed i stedet, hvor omk. er mere overkommelige (til f.eks. løbende renovering).

  Mit råd: få afviklet skattegælden, før end I kigger på hus.
  Læg selv et budget med alle udgifter og tag så evt. en snak med banken, hvis I stadigvæk har 11.000 kr i rådighedsbeløb efter alle omk., da der også skal være råd til familieforøgelse.
  Vil tro at I får et nej med den skattegæld…

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.