Boliglån trods trods su-gæld

Viser 7 indlæg - 1 til 7 (af 7 i alt)
 • SambaForfatter
  Indlæg
 • #95638
  SambaForfatter

  Sagen er den, at min forlovede og jeg er interesserede i et huskøb. Vi har sammen en søn på 2 år.

  Han tjener 26500 før skat (fast job)
  Min praktikantløn er på 13500 før skat (har 2 år tilbage af min uddannelse)
  dvs. samlet indkomst på 43000kr/mdr

  indestående: Jeg har en arv/opsparing på 200.000kr
  gæld: studiegæld på 115.000kr

  Han har købt en bil som i dag har en værdi på ca. 180.000. Han mangler at betale ca. 160.000
  Han har desuden en fin pensionsopspating.

  Vi har set på et hus til 1.250.000kr

  Er det realistisk for os at tage i banken for at spørge om boliglån?

  #224954
  MichaelForfatter

  Spørg banken – du kan højst få et nej.

  Umiddelbart lyder det ikke helt skævt, men der er nogle ting der trækker lidt ned særligt at du ikke har et fast arbejde. Pensionsopsparingen og bilens værdi er underordnet – det kan I ikke bruge til noget som helst i en kreditvurdering, men gælden i bilen trækker ned. På positivsiden er din pæne opsparing, men vær opmærksom på at du reelt “forærer" din kæreste/kommende mand halvdelen af den udbetaling du vil skulle lægge i huset hvis I skulle gå fra hinanden da huset formentlig vil blive ejet 50/50.

  #224956
  morsdrengForfatter

  Sikke noget sludder. I forbindelse med en kreditvurdering ser man både på indkomst, formueforhold og hidtidige forbrug/økonomiske opførsel og meget mere

  Når en kreditgiver ser på, om låntager har positive kapitalforhold, er det ikke kun gælden der indgår men også på de aktiver som lånsøgerne har, og her kommer bilens værdi i spil. Du har kun ret i, at pensionsopsparingen normalt ikke indgår i kreditvurderingen. Men det kan pensionens størrelse hvis lånet stadigvæk findes, når pensionsalderen kommer.

  Det er spild af tid at spørge på dette forum. Der er IKKE svarene der skal tage stilling til jeres låneanmodning og der er et få tal at svarene der er eller har været ansat i et pengeinstitut. Rådet om at kontakte banken er derimod rigtigt.

  #224960
  MichaelForfatter

  Det er dig der vrøvler morsdreng. Bilens værdi er komplet underordnet for banken får ingen pant i denne i forbindelse med et boligkøb. Derudover ophæver bilens værdi og gæld jo hinanden i dette tilfælde. Selv hvis spørger skulle have en gældfri bil med en værdi på 200K kan spørger jo vælge at sælge bilen og bruge alle pengene på et bryllup, en ferie eller andet og så har banken intet at gribe fat i hvis økonomien skulle skrante – derfor er og bliver bilens værdi ligegyldig.

  Gælden i bilen trækker entydigt ned fordi rådighedsbeløbet jo bliver mindre grunden de månedlige ydelser. Det burde selv en bankansat jo kunne forstå skulle man mene…

  Og hvis du i øvrigt mener, at svarene herinde er komplet ligegyldige så synes jeg da at du skulle stoppe med at deltage. Det er et frit valg om man ønsker at deltage og ligeså frivilligt er det om man vil lytte til svarene. Du har åbenbart et problem med, at folk diskuterer frit i et åbent forum i stedet for at komme ned i din eller en anden bank, men sådan er det altså her i 2017. Det er ikke Mogens nede i sparekassen der entydigt dikterer hvordan folk skal disponere længere – vi er faktisk er oplyst folkefærd der sagfens kan sætte os ind i disse ting og agere ud fra den viden.

  At der så nogle gange oplyses noget forkert og/eller mangelfuldt ændrer ingenting. Det er jo heller ikke et særsyn, at mange får direkte forkerte og elendige råd nede i en bank vel? Eller behøver jeg at nævne Roskilde Bank, Amagerbanken og Løkken Sparekasse for nu bare at nævne et par stykker? Så stop venligst din bedrevidende attitude eller find et andet debatforum.

  #224970
  testForfatter

  Hus barn og arv. Tænker i sku overveje giftemål eller og gensided testamenter via advokat.

  Det er rigtigt vigtigt at i selv prøver at lave et budget. I kan få manges mening til hvad i har råd til, men der er jer der skal leve med resultatet.

  #224972
  thsvForfatter

  Tænker at du skulle bruge en regnemaskine eller et regneark:
  “Han tjener 26500 før skat (fast job)
  Min praktikantløn er på 13500 før skat (har 2 år tilbage af min uddannelse)
  dvs. samlet indkomst på 43000kr/mdr"
  Jeg får det kun til 40.000 kr om måneden, men der er måske flere indkomster, du har glemt at oplyse om?
  Børnepenge er lige under 1.500 kr om måneden for en 2-årig og vil falde, når barnet fylder 3 år.

  Denne udregning er dog over 90% korrekt i følge PHL! 🙂

  Der skal lægges et budget for jer, positivt er den pæne formue på 200.000 kr, mens SU-lån og billån trækker den modsatte vej.
  Er bilen et par år gammel, så restløbetiden er 5-6 år koster alene afdragene 2.200-2.700 kr i runde tal om måneden.
  Ligeledes skal SU-lånet indgå i udregningen med de mdl. ydelser.
  Husk også betaling for pasning af barnet.
  Umiddelbart lyder jeres indkomst så lav, at I vil kunne få boligstøtte til en lejlighed og det plejer at antyde, at der ikke kan blive råd til køb af ejerbolig, om end lidt over 1 mill. i belåning ikke er så dyrt at betale for.

  #224976
  SambaForfatter

  Tak for svarene. Det har bæret rart lige at få lidt fremmede øjne til at se på det

Viser 7 indlæg - 1 til 7 (af 7 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.