Sommerhus mhp. udlejning

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • SommerhuskøberenForfatter
  Indlæg
 • #95627
  SommerhuskøberenForfatter

  Hej Alle,

  Vi er en søn og mor, der ønsker at købe et fælles familiesommerhus. Både med henblik på udlejning, men selvfølgelig også til egen afbenyttelse et par uger om året (dog uden for sæson). Der vil derfor være tale om, at sommerhuset vil være tilgængelig til udlejning i størstedelen af året.

  Det skal siges allerede nu, at vi begge bor til leje.

  Vi har en samlet indkomst på omtrent 40.000 kr. om måneden efter skat. Hvor vi regner med at kunne lægge omkring 15.000 kr. til side om måneden

  Pt. har vi en opsparing på 300.000 kr.

  Vi er begge klar over at, der skal spares mere op, men har i nogle erfaringer med hvor meget der skal spares op, for at købe et sommerhus i på omtrent 3-3,5 millioner kr. ?

  På forhånd tak.

  Mvh.
  Jonas

  #224862
  morsdrengForfatter

  Du kan starte med at se på realkreditbelåningen af et sommerhus. Her er belånings-% p.t. 60%, men regeringen har planer om at forhøje grænsen til 75%. Det betyder kort sagt, at I såfremt I ønsker at undgå realkreditlån, selv skal komme med 1.200/650 tkr. hvis prisen er på 3 millioner og 1.400/875 tkr,. hvis prisen er på 3½ million. I begge tilfælde er handelsomkostningerne IKKE medregnet.

  Ifølge en grov tommelfingerregel er grænsen for hvor stor en gæld man højst må have på 3,5 -4 gange årsindkomsten. Med baggrund i din oplysning om, at I begge har ca. 20 tkr. udbetalt om måneden efter skat, må den årlige bruttoindkomst ligge i hærheden af 335 tkr . eller 670 tkr. for jer begge. I så fald må jeres samlede gæld maksimalt være på 2,3 -2,7 millioner, lejeindtægten fra sommerhuset IKKE medregnet. Det svarer stort set til, at jeres samlede gæld efter køb af sommerhus ikke må være større end hvad i kan låne hos kreditforeningen.

  I ovennævnte er der slet ikke taget hensyn til en lejeindtægt ved udlejning af sommerhuset. For det første er det ikke sikkert at huset kan udlejes alle de uger som sælger, mægler eller udlejningsbureauet påstår. For det andet skal i beskatte af lejeindtægten og der vil også være omkostninger til vedligeholdelse, revisor m.m. En beregning fra Nordea fra 2016 viser dog, at et sommerhus i gennemsnit skal være udlejet i 4 måneder om året for at kunne dække alle de faste udgifter.

  Prøv at drøfte planerne med din/jeres bank. Der er ingen her på siden der skal låne jer pengene, så indlæggene og svarende på dette forum kan aldrig blive til andet og mere end talopstillinger uden reelt kendskab til jeres økonomiske forhold.

  #224864
  SommerhuskøberenForfatter

  Tak for svaret.

  Jeg synes dit indlæg giver mig en rigtig godt indblik i hvad der skal til.

  Formålet med mit spørgsmål var også, at få klarhed over hvornår det vil give mening at tage en snak med banken.

  #224866
  testForfatter

  Dit indlæg giver mig et indtryk af at du regner med at udlejningen skal holde projektet “flydende" . Husk vedlige holdelse og slitage i der regne stykke, hvis sommer huse var en gylden foretning var der nok rift om dem.

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.