Debitorudtræden – hvad gør bankerne?

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
  • SwippForfatter
    Indlæg
  • #95511
    SwippForfatter

    Vi er i den situation, at vi gerne vil omlægge vores lån så vi sidder billigere end nu.

    Hvis vi bliver skilt efterfølgende, kan den ene part så udtræde af hæftelserne? Vi vurderer umiddelbart godt, at vi hver især kan sidde med de nye lån, men vil banken tage den risiko når de har bevilliget lånene ift. at der er to hæftere på lånet ved optagelsen?

    Er der nogle der har erfaringer med det?

    Der burde være fin friværdi på et par hundrede tusinder, men jeg/vi vil bare ikke risikere, at den ene part ikke kan komme ud af lånet.

    #223180
    testForfatter

    Hvad skulle være bsnkennbegryndelse for at slippe den ene debitor? Umiddelbart gør de normalt ikke de da det jo kun reducere deres mulighed for at få pengende hjem.

    #223190
    morsdrengForfatter

    Når flere hæfter for det samme gældsforhold hæfter de solidarisk og långiver kan derfor kræve alle pengene hos en af skyldnerne, som derefter må inkassere den del af gælden som de andre debitorer hæfter for i det indbyrdes forhold hos de pågældende – det kaldes regres.

    Da lånet blev givet, har långiver naturligvis lagt vægt på, at der var mere end en der hæftede for gælden og det er derfor ikke andre end långiver der kan bestemme, om en af flere solidarisk hæftende skyldnere kan frigives. Men det er indlysende, at långivers mulighed for at få lånet tilbagebetalt er langt større med flere solidarisk hæftende skyldnere end med kun en. Så hvorfor skulle man frigive en skyldner?

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
  • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.