Huskøb – Sælger vil ikke underskrive refusionsopgørelsen

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • KayasfarForfatter
  Indlæg
 • #95474
  KayasfarForfatter

  Vi skrev under på huset i december måned sidste år.
  Vi kunne ikke presse sælger ned i pris, men blev enige om at han skulle udbedre de fleste punkter på tilstandsrapporten i stedet.
  Han havde fra december til 1. juli til at udbedre alle tingene og havde ikke lavet noget før vores advokat rykkede han i maj måned. Han fik derfor travlt og vi kunne hurtigt regne ud at han ikke kunne nå det. Vi udarbejdede derfor et tillæg til købsaftalen med kompensationsbeløb hvis han ikke kunne nå at udbedre det enkelte punkt.
  Vi har nu overtaget huset og har krav på at blive kompenseret ca. 150.000 kr., men sælger vil ikke underskrive refusionsopgørelsen.

  Vores advokat siger at han vil få alle pengene udbetalt så snart hans bank har behandlet hans lån, og vi skal så på bagkant sagsøge ham for at have misligholdt aftalen.

  Kan man virkelig ikke gøre noget i denne sammenhæng? Vi ved jo godt at vi aldrig får pengene at se hvis de først bliver udbetalt til ham.

  #222664
  morsdrengForfatter

  Et gammelt ordsprog siger, at man kan føre hesten til vandet men ikke tvinge den til at drikke. Det samme gælder her, man kan IKKE tvinge en person til at underskrive det dokument og gør man det alligevel, vil aftalen være ugyldig.

  Udgangspunktet er, at købesummen altid skal udbetales til sælger når betingelserne herom i købsaftalen/skødet er opfyldt. Betingelsen for udbetaling vil typisk være, når skødet er lyst uden retsanmærkninger. Køber vil derfor kun kunne holde en del af købesummen tilbage f.eks. til dækning af mangler, hvis dette fremgår af købsaftalen.

  MEN der findes en mulighed for at foretage arrest i sælgers nettoprovenu fra salg af huset og anlægge en efterfølgende retssag for at få ved dom at få fastsat rigtigheden af dit krav. Men er det en underskudshandel eller løber den blot rundt, så sælger intet provenu får ud af salget er det intet at gøre, for pengene skal bruges til at indfri pantegælden og dermed sikre, at dit skøde bliver uden retsanmærkninger. Du KUNNE have valgt af hæve handlen på grund af hans manglende afhjælpning af fejlene, men dine oplysninger tyder på, at du er flyttet ind den 1.7. og er dette tilfældet, er det også i absolut sidste øjeblik at foretage en arrest, eller evt. allerede for sent..

  Tal med din advokat om dine muligheder, kun han kender sagen og du skal IKKE forvente at nogle på dette forum kan rådgive dig bedre en han på grundlag af de få oplysninger du er fremkommet med.

  #222666
  MichaelForfatter

  Man skal ALDRIG købe et hus med den klausul, at sælger skal udbedre fejl eller foretage renoveringer. Sælgers motivation er lig nul når først der er skrevet under. Hvis man ikke kan blive enige om prisen så er der rigeligt med andre huse derude.

  Nej, det hjælper ikke trådstarter, men forhåbentligt kan det afholde andre fra at begå samme fejl.

  #222672
  testForfatter

  Min personlig oplevelse at ikke alle advokater er lige dygtige. Jeg skiftede advokat mit i min hushandel. Den gamle sagde det er bare ærgerligt. Den nye skaffede mig kompensation for forkert oplyst varme forbrug og et beløb fra sælger for ikke udbedre mangler som vi havde aftalt i handlen. det var dog et forlig med sælger.

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.