Forhåndsoptage lån ved nybyggeri

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • SpiffForfatter
  Indlæg
 • #95456
  SpiffForfatter

  Vi skal inden for det kommende år bygge et nyt hus på en grund med et eksisterende hus. Til at finansiere byggeriet har vi brug for et ekstra lån på ca 2millioner. Det nuværende hus har en del friværdi, således at vi kan låne de 2millioner inden for 80% af vurderingen.
  Da renten er lav for tiden, overvejer vi at oprette det ekstra lån allerede nu, selvom vi altså ikke har behov for pengene før om et års tid når det nybyggede hus skal betales.
  Kan det på nogen måde anbefales forudsat at vi får banken med på det, eller hvad skal vi være opmærksomme på?

  #222438
  BitterlemonForfatter

  Du må selvfølgelig ikke optage et lån i en ejendom du efterfølgende river ned! Pantet bliver kraftigt forringet og realkreditinstituttet vil forlange lånet indfriet, eller nedskrevet så belåning svarer til grænserne for belåning af grunde. I kan spørge banken om de vil yde Jer et forhåndslån ud fra det hus I påtænker at bygge på grunden.

  #222440
  SpiffForfatter

  Jeg kan godt se din pointe. Men det forholder sig således, at værdien af grunden i sig selv, vil kunne tillade at vi låner yderligere 2millioner inden for de normale 80% belåning.
  Vi kan desværre ikke få et forhåndslån, da byggeprojekt stadig ikke er godkendt

  #222442
  morsdrengForfatter

  Hvis du optager et lån på grundlag af den friværdi der er i dit hus og grund og efterfølgende at nedriver huset er der tale om en ulovlig og strafbar handling, for som du allerede har fået at vide, foringer du derved værdien af pantet og det må man ikke.

  Hvis du bygger et eksisterende hus om, vil du først kunne få et kreditforeningslån udbetalt når byggeriet er færdigt og godkendt eller hvis banken stiller garanti for at byggeriet bliver færdigt, og så taler vi om et forhåndslån. Men som du selv oplyser, er dine byggeplaner endnu ikke godkendt.

  Så du må enten optage e lån i den eksisterende friværdi og leve med huset og grunden som den er, eller få godkendt dit byggeprojekt og så finansiere opførelsen med enten et traditionelt byggelån eller et forhåndslån. Hvad du har planer om, svarer til at sætte sig mellem to stole og kan derfor slet ikke lade sig gøre.

  At optage et lån 1 år før man skal bruge pengene er ikke smart og det vil kun kunne lade sig gøre på grundlag af den allerede eksisterende friværdi og IKKE på grundlag af et endnu ikke færdigt og slet ikke godkendt byggeprojekt

  Søg sagkyndig bistand for det har du brug for.

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.