Køb og efterfølgende salg af bolig indenfor få år

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • KodoForfatter
  Indlæg
 • #95434
  KodoForfatter

  Hej

  Jeg købte et hus for 1.145.000 kr. i oktober 2015. Ganske kort tid efter, fandt jeg en kæreste og vi leger lidt med tanken om at købe noget fælles.

  Da det selvfølgelig siger lidt sig selv at det nok ikke kan være en god handel allerede at sælge igen nu, vil vi gerne lave nogen forskellige beregninger på hvornår det kan betale sig for os at sælge huset.
  Eks. vi sælger efter 1 år – det har kostet:
  Vi sælger efter 2 år – det har kostet:

  Vi forventer i udregningen at sælge til samme pris som huset er købt til.

  Vi har lidt svært ved at gennemskue hvilke parametre vi skal have med i udregningen, for at drage den mest præcise konklusion på hvornår vi skal sælge igen uden at tabe for mange penge.

  #222268
  testForfatter

  Hvis du sælger til samme pris som du har købt til hvordan se tabet så anderledes efter år et to tre og så videre?

  Tor ikke man skal handle hus eller flytte sammen ud fra en betragtning om det økonomiske bedste tidspunkt men naturligvis vil er parforhold uden penge gi mange ekstra problemer

  #222278
  thsvForfatter

  Test, prøv at tænke dig om, før du skriver!

  Selvfølgelig vil situationen se anderledes ud om et par år, når der er afdraget på gælden, da man så kan sælge uden likviditetsunderskud.

  Men præcist hvordan regnestykket ser ud, er svært at give et bud på udfra de givne oplysninger, men typisk afdrager man ca. 2% af købssummen i starten (mere hvis man har flekslån).
  Den lave købspris in mente er det så ligetil at sælge boliger i det område du har købt i?
  Eller er der tale om lange salgstider på et år eller mere?

  Hvad med at udleje det købte hus i stedet kan det hænge sammen? med en købspris lige over en million, skal der jo ikke en særlig høj leje til.

  I det hele taget meget svært at vejlede nærmere uden at kende mere end du skriver i startoplægget, men lad være med at gøre en kæreste op i penge, enten er det jer 2 fremover, så må i kirken eller på rådhuset eller også må I kæreste i en periode og se om det kan holde.

  #222280
  MichaelForfatter

  Økonomisk giver det mest mening, at hun køber sig ind i en 50% andel af dit hus hvis det ellers passer med beliggenhed osv.

  At leje ud og købe et andet hus ved siden af er grundlæggende noget rod. Du står med vedligeholdelsen af 2 huse og skal derudover være ekstremt varsom med lejeloven da du risikerer at hænge på nogle lejere for evigt hvis du ikke ved hvad du gør. Derudover skal din økonomi kunne holde til at du ejer begge huse uden lejeindtægt da bankerne som udgangspunkt ikke medregner lejeindtægter i budgettet.

  #222282
  testForfatter

  Thsv afdragende betales jo ikke af Gud ej heller vedligeholdelsen. Der er så mange ubekendt i det regnestykke at du intet belæg har for at sige at det ser bedre ud efter et par år og man kan på ingen måde opstille nogen model for det.

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.