Vurdering?

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 25 i alt)
 • KedueForfatter
  Indlæg
 • #95433
  KedueForfatter

  Hej

  Vi har fået vurderet vores hus med henblik på en mindre renovering.
  Det er bankens egen medarbejder, der har lavet vurderingen.
  Det forholder sig nu således, at banken ikke vil oplyse os vurderingen, da det vil være konkurranceforvridning i forhold til byen ejendomsmæglere ?? Og at vurderingen i øvrigt er til bankens interne brug.
  Her hopper kæden lidt af for os.
  Er der andre, der har oplevet ligende ? Er det normal praksis ?

  #222236
  peter holm larsenForfatter

  Det har intet med konkurrenceforvridning at gøre – vurderingen er et lovkrav – der skal sikre mod overbelåning. Du vil iøvrigt helt selv kunne regne dig tilbage til deres vurdering af huset udfra hvilken bidragssats de fastsætter. Alternativt er at forespørge om hvad det maksimale realkreditinstituttet vil belåne huset med og så dividere med 0,8 – så har du vurderingen.

  Så det er mest sludder fra en uvidende bankansat. Jeg har altid selv fået vurderingen oplyst.

  #222238
  testForfatter

  Jeg har også oplevet at de ikke vil oplyse vurdering men den er jo ikke svær at regne ud

  #222240
  MichaelForfatter

  Der er noget trådstarter ikke oplyser for hvorfor skulle en bank være interesseret i at vurdere en ejendom der ikke skal belånes yderligere eller hvor eksisterende lån omlægges? Bemærk at trådstarter ikke nævner lån med et eneste ord

  #222242
  peter holm larsenForfatter

  Kære Michael,

  Banken har været ude og vurdere ejendommen – det er jo fakta.

  Det er svært at gætte om det er banken der helt af egen drift har været ude om vurdere ejendommen eller om det er trådstarter der har bedt banken om en vurdering. Min personlige vurdering er at det skyldes det sidste.

  Der står ikke noget om årsagen for vurderingen – andet end trådstarter skal have lavet en mindre renovering. Det kan være trådstarter er i forhandling med banken om salg af boligen til banken så de evt kan lave en filial i ejendommen og derfor skal vurdere om det kan betale sig for dem at renovere ejendommen så de selv kan bruge den eller sælge den til banken. Alternativt kan evt være at overvejer om de kan lånefinansiere renoveringen helt eller delvis. Mit personlige gæt at det næppe er skyldes det første.

  Men Michael – hvad er din vurdering af årsagerne til ejendommen er blevet vurderet mv?

  #222244
  testForfatter

  I forbindelse med skift af lån og låne type fortog den nye bank en vurdering af mit hus. Lånet blev bevilget og optaget, men de ønskede ikke at oplyse hvad deres vurdering var ud over at jeg var godkendt til lånet. Men som Peter beskriver var det ikke det store problem regne sig fremstil vurdering.

  Synes igrunden det fremgår af spørgsmålet at vurdering er givet i en proces hvor forskellige finacierings muligheder overvejes.

  Men svaret på spørgsmålet er at jeg også har oplevet at vurderinge ikke blev oplyst. Mystisk måske men jeg har faktisk to gange tidligere brugt en gratis vurdering fra samme koncern til at låne ved en konkurrent. Så måske forstår jeg dem godt 🙂

  #222248
  morsdrengForfatter

  Spørgsmålet var “Er der andre, der har oplevet ligende ? Er det normal praksis ?"

  Hertil er svaret, at det er normal praksis, at det fremgår af diverse vurderingserklæringer, at indholdet af disse ikke må meddeles ejendommens ejer, hvilket kan skyldes hensynet til vurderingsmandens eventuelle bemærkninger om ejendommen og dennes stand samt at vurderingen er bestemt til bankens/kreditforeningens interne brug.

  At vurderingssummen i enkelte tilfælde er meddelt ejendommens ejer ændrer intet herpå, og må tilskrives den enkelte bankmedarbejder.

  Den forklaring som banken har givet, lyder til gengæld ikke særlig plausibel.

  #222250
  peter holm larsenForfatter

  Hej Test,

  Hvad har det med at banken er i konkurrence med ejendomsmægleren?

  Selvfølgelig skal man da forsøge at presse vurderingen op for at få lavere bidragssatser.

  Og vigtigt at forstå at vurdering ikke er en eksakt videnskab.

  Jeg havde selv for nogle år siden behov for et afdragsfrit lån på ca 3,5 mio.kr. Jeg vidste det i nogen tid på forhånd. Så anvendte strategien spurgte mit nuværende og et konkurrende institut. Det nye institut fik oplysning om hvad mit eksisterede insitutut havde vurderet huset til. Ved en “fejl" kom jeg til at sige den var 500.000 kr højere – men resultatet var vurderinger på 5,0 og 5,5 mio kr.

  Ca 7 mdr senere kontaktede jeg igen nuværede i institut og de sendte igen en vurderingsmand ud.

  Vi havde skal jeg sige fået lagt nyt græs og småsten i indkørslen i alt udgift på ca 20.000 kr.

  Men historien var klar til vurderingsmanden. " jeg sagde helt åbent – jeg havde behov for at låne op til 3,5 mio kr. – som afdragsfrit – og ville ikke betale bidragstillæget hvis belåningsgraden kom over 60% – så lånte jeg bare noget mindre – ( var dækhistorien) og “huskede" at konkurrenten havde oplyst en vurdering på 6 mio. kr.

  Så alt var op til vurderingsmanden jeg sku lån 60 af vurderingen max 3,5 mio kr og helst 3,5 mio . Kr.

  Dagen efter ringede banken og sagde, de ku se jeg havde et flot hus – og de godt kunne låne mig de ønskede 3,5 mio . kr uden jeg skulle betale bidragstillæget ved afdragsfrihed.

  Da lånet faldt på plads så var bidragssatsen præcis 3,51 mio. kr:/60% eller lig 5,850.000 kr.!

  Har aldrig selv skænket det en tanke at vudteringsmanden har brugt en regnemaskine som til at regne tilbage fra den ønskede låneorovenue!!!!! Ville jo være utænkeligt eller? :-))))

  #222252
  KedueForfatter

  Tak til alle for svar

  #222258
  peter holm larsenForfatter

  Hvor blev Michael af i debatten ?

  #225576
  TTFJEForfatter

  Hej har lige fået samme besked… Handler det i virkeligheden om at Banken og realkredit deler i porten? Det vil sige at selvom hele huset kunne financiers via realkredit, så holder man vurderingen hemmelige så banken kan få en del af lånet?

  #225580
  testForfatter

  De tilbyder dig jo stadig et lån på 80 af vurderingen, så nej der er ikke noget at dele i porten.

  #225582
  TTFJEForfatter

  Hej
  Det er jo det jeg sætter spørgsmålstegn ved? Tilbyder de reelt kun 70% og overlader 10 % til banken som betaling for formidlingen. ( jeg taler om huse med stor friværdi som overstiger de 20%. Hvorfor skulle de ellers holde vurderingen hemmelig?

  #225584
  testForfatter

  Nej

  #225586
  testForfatter

  Hvorfor de holder vurdering hemmelig er der svaret på

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 25 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.