Belåningsprocent

Viser 10 indlæg - 1 til 10 (af 10 i alt)
 • ChristianHHForfatter
  Indlæg
 • #95408
  ChristianHHForfatter

  Hej

  Er der nogen der kan oplyse mig om et Nordea Prioritetslån (der er optaget i boligens friværdi inde for de 80%) påvirker belåningsprocenten af selve realkreditlånet?

  På forhånd tak for hjælpen,

  Mvh

  Christian

  #221960
  thsvForfatter

  Ja, det tæller med, ligesom et evt. tinglyst pant fra ejerforeningen gør det.

  Så ved en ejd.vurdering på f.eks. 2 mill. med prioritetslån på 400K kommer realkreditlånet til at ligge fra 20 og op til 80%.

  #221966
  ChristianHHForfatter

  Tak for hurtigt svar thsv.

  Er det underordnet om prioritetslånet benyttes – altså om der er trukket penge på lånet ?

  #221968
  morsdrengForfatter

  Det mest sandsynlige og sædvanlige er, at bankgæld har pant i ejendommen med prioritet NÆST efter realkreditlånet/-lånene. Da banken typisk garanterer/kautionerer for de sidste 20-25% af realkreditlånet, er det usandsynligt at banken har taget pant FORAN et realkreditlån, idet dette – alt andet lige – kun vil forøge det beløb som banken skal betale under sin garanti/kaution, hvis ejendommen ikke kan sælges for en pris der både kan dække gælden til realkreditten og banken.

  Derfor er prioritetsstillingen 1) realkreditlånet og dernæst 2) bankgælden og derfor påvirker din bankgæld IKKE realkreditlånets prioritets-mæssige placering som ligger fra 0 – X % af belåningsværdien, men kun den samlede belåning af ejendommen.

  Da prioritetslånet er en kassekredit, hvor du både kan trække indenfor maksimum eller vælge at nedbringe gælden, skal banken naturligvis d regne med, at du kan trække op til det bevilgede og aftalte maksimum, så derfor er dit aktuelle træk på prioritetslånet fuldstædigt ligegyldigt,

  #221976
  thsvForfatter

  Ville klæde Mors dreng at læse om Nordeas prioritetslån, der jo netop kræver 1. prioritet før evt. realkreditbelåning.
  https://www.nordea.dk/privat/lan/bolig/nordea-prioritet.html
  Der står jo omhyggeligt at det er indenfor de første 80% i startoplægget, så der er ikke tale om boligkøbsprioriteten til 6,45% der er et alternativ til det normale boliglån.

  Og ja selvfølgelig optager prioritetslånet det pant det er oprettet på uanset indestående på modkonto.
  I mit tidligere eksempel vil adm.bidraget på et fastforrentet lån 20-80% derfor være 0,775% i stedet for de sædvanlige 0,675%, der er gældende for 0-80%. Ved andre belåningsgrænser udregnes ligeledes et vægtet adm.bidrag, som jo f.eks. er 1,125% over 60% hos Nordea (ny takst for fastforrentet med afdrag).

  #222108
  peter holm larsenForfatter

  Kære thsv,

  Nordea Prioritetslån kræver ikke 1. prioritet ! Det kræver kun 1. prioritet hvis du vi, have den laveste rente.

  #222114
  thsvForfatter

  morsdreng ville klæde med en undskyldning, når du åbenlyst ikke kan læse!

  fra mit link:
  “Nordea Prioritet er et banklån med variabel rente, som ydes i ejerbolig, fritidshuse eller grunde, når lånet kan få 1. prioritet i ejendommen."

  Har selv haft lånetypen, så ved faktisk præcist hvad Nordea tillader før sådant et lån, noget du åbenlyst ikke har sat dig ind i!

  Nordea accepterer et mindre pant til f.eks. ejerforening eller et gammelt lån i grunden men kun op til maks. 10% af boligens vurdering.

  #222116
  thsvForfatter

  Undskyld, det selvfølgelig også PHL, der ikke kan læse!
  Ikke overraskende.

  #222128
  testForfatter

  🙂 den daglige underholdning er sikret tak

  #222138
  testForfatter

  På for lige at svare på dit sidste spørgsmål belåningsgraden afhænger af størrelse på lånet uanset hvor meget der står på modkontoen .

Viser 10 indlæg - 1 til 10 (af 10 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.