Nyt hus tag inden for et par år

Viser 7 indlæg - 1 til 7 (af 7 i alt)
 • bebas13Forfatter
  Indlæg
 • #95379
  bebas13Forfatter

  Vi har skrevet under på et nyt hus, der skal inden for nogle år skiftes tag.
  Da tag for det meste øger boligen med den værdi som det tag man ligger på, tænker vi at finansieringen af dette skal køres igennem realkreditlånet, da huset vil blive mere værd, og vi derfor kan trække noget ud af den friværdi der vil blive skabt.
  Hvad er billigst.
  At inden vi ligger lånet fast at få realkredit OBs på dette med det samme og få ordnet taget nu.
  Eller vente et par år og så tage den derfra?

  #221714
  testForfatter

  du kan ikke belåne en fremtidig evt værdistigning , så der er ikke noget at vælge mellem .

  Hvis det var ville den tid der går fra du hjem tager lånet være en rigtigt vigtig parameter for at svar på dit spørgsmål.

  #221718
  bebas13Forfatter

  Hmm gjorde vi for 7-8 siden i nuværende bolig. Men måske det først var efter vi havde fået lavet det vi skulle. Og fik lavet noget midlertidig i banken

  #221726
  testForfatter

  Ja du vil typisk først kunne få realkredit lån når værdi stigningen er sket eller hvis du har en klar realiserings plan.

  #221730
  NultopskatForfatter

  Det havde jo nok været smartere at aftale med sælger at sælger skiftede taget, efter jeres anvisning og prisen blev lagt på husprisen. Desværre tænker de fleste at forhandling om huskøb kun er at presse sælger på prisen, hvorefter man gladeligt smider langt større beløb til banken.

  #221732
  morsdrengForfatter

  Ingen fornuftig sælger vil acceptere inden overtagelsesdagen, at bruge flere hundredetusinde kroner til at udskifte et tag efter købers ønske og anvisning, MEDMINDRE køberen har stillet en bankgaranti for betaling af købesummen. Mon ikke sælger også vil “tage sig betalt" for sin midlertidige finansiering af udskiftning af taget, ligesom køber naturligvis også skal betale omkostningerne vedr. bankgarantien?

  Man KAN sagtens få et kreditforeningslån på baggrund af planer om ombygning, men lånet udbetales naturligvis først når ombygningen er færdig eller mod bankens garanti for at dette vil ske. Sådan gør man når man bygger nyt hus eller laver en modernisering/tilbygning til det eksisterende.

  Tal med jeres bank og kreditforeningen herom og få evt. det nye tag indregnet i det kreditforeningslån som i skal optage til finansiering af købsprisen. At optage et kreditforeningslån nu til finansiering af købet og endnu et om nogle år, når I skal have nyt tag, vil sandsynligvis udløse større gebyrer, end hvis I kun optager et kreditforeningslån.

  #221740
  testForfatter

  at der skulle kunne lade sig gøre som morsdreng påstå at få lån til et nyt tag e.g. En højre belåning ind købsprisen med en oplysning om at det kommer nyt tag på inden for “nogle" år virker for mig meget usandsynlig og passer ikke med min erfaring. Men talt da helt bestemt med banken.

  Min påstand er stadig at et sådan større lån vil kræve en konkret plan.

  Envidere er jeg slet ikke overbevist om at den underliggende præmisse om at husets vurdering øges 1 til 1 med prisen på der nye tag.

  Igen til det egentlige spørgmsål om hvad der kan betale sig, afhænger det helt klart af hvad nogle år er. For mig kan det være alt fra 2 til 10 år.

  Obligations låns renten er stadig en hel del højre en den foretning man selv kan opnå.

Viser 7 indlæg - 1 til 7 (af 7 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.