Banken vil ikke låne til bolig pga. forbrugsgæld

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • RasmusBForfatter
  Indlæg
 • #95376
  RasmusBForfatter

  Hej derude min kone og jeg søger lidt råd til hvad vi kan gøre.

  Vi er en familie på 2 voksne og 3 børn. Vi har begge to stabile job. Da vi har boet til leje i en del år efterhånden og betaler meget i husleje til ingenting, derfor vil vi gerne flytte i vores eget hus. Huset vi kigger på koster 2,4 mill. vi har de 120.000 kr. i udbetaling men banken vil ikke godkende et boliglån til os.

  Grunden til dette er at vi desværre har et forbrugslån som pt. er på 180.000 kr. grundet et tidligere tab på hus og lidt tab på salg af brugt bil. Vi har afdraget fast på lånet med 5500 kr. de sidste 3 år og mangler yderligere 3 år før vi ude af den gæld.

  Vores rådighedsbeløb ligger pt. på 14200 kr. om måneden hvilket vi klarer os fint for og har gjort det i mange år. Ved køb af hus med et F5 lån med 10års afdragsfrihed og et boliglån på 10 år. bliver rådighedsbeløbet 13800 kr. om måneden og dette er uden fradrag for lånet, så i det store hele bliver det nok det samme. Om 3 år når forbrugslånet er væk ryger rådighedsbeløbet op på 19-20000 kr. månedligt, hvilket man må siger er ganske fornuftigt.

  Vores egen bank er desværre ikke så hooket på ideen om at købe bolig når vi stadigvæk har den forbrugsgæld, de er hverken til at hugge eller stikke i. Vores bankrådgiver holder fast i at for at kunne optage boliglån skal der tages udgangspunkt i et fastforrentet boliglån med afdrag på 30 år, samt at ifølge banken skal vores rådighedsbeløb være højere grundet at vi helst skal passe ind i deres skema for hvor meget man eks. skal afsætte til biludgifter, og vedligeholdelse af bolig.

  De vil gerne låne os til bolig når vi er ude af forbrugsgælden, hvilket jo egentligt er meget fornuftigt, men det er bare ikke en mulighed for os, specielt ikke når vi ved vi har råd til at eje et hus.

  Nogen der har en smart fidus til hvad vi kan gøre? eller kendskab til en god bank som er til at snakke med?

  #221694
  NultopskatForfatter

  I har 120.000 til udbetaling og samtidig har I et forbrugslån..?
  Har I overvejet at nedbringe forbrugslånet med de 120.000 og så få høvlet de sidste 60.000 af. Med de 5.500 pr måned tager det jo ikke engang 1 år.

  Det er ikke din bank, der er på tværs, det er lovgivningen, der sætter at du skal kunne lægge 5 % kontant i udbetaling.

  Hvis du vil omgå regler, så lav en aftale med sælger om at du lejer og køber den dag banken giver lov og til en på forhånd aftalt pris. Men det kræver jo at sælger går med på ideen og kan leve med ikke at få provenu udbetalt. Sælger skal måske flytte til anden bolig?

  #221696
  RasmusBForfatter

  Altså det kunne vi jo i teorien godt, men så skal man jo afbetale de sidste 60000 kr. Bagefter spare de 5% op “igen" før vi kan købe bolig og så er tidshorisonten for køb af bolig den samme godt og vel. Vi er meget opsatte på at købe bolig, da konen muligvis får nyt job og vi skal flytte alligevel. Vi orker simpelthen ikke at flytte i ny dyr lejebolig for så at flytte igen om godt og vel 3 år.

  #221698
  MichaelForfatter

  Jeres rådighedsbeløb er for lille og gælden for stor. Det er sådan set kernen her og der findes ingen fiduser der ændrer det faktum så glem alt om boligkøb for nuværende. I får samme svar i alle banker.

  Bemærk at et hus introducerer jer for en hulens masse ekstra uforudsete udgifter så der skal være et solidt rådighedsbeløb til at stå imod dette.

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.