Hvornår skal man kurssikre

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Christensen86Forfatter
  Indlæg
 • #95310
  Christensen86Forfatter

  Hej..

  Vi har købt et hus med overtagelse pr. 01-08-2016. Der skal ca lånes 2 mil. i realkredit, vi vælger 30 års fast m. afdrag.
  Vi er i tvivl om hvornår vi skal kurssikre lånet, kursen er jo pt, ganske fornuftig på både 2 og- 2,5%, hvis vi hjemtager nu mister vi ca 1,1 procentpoint. Hvad ville i gøre. Have is i maven og vente, eller kurssikre nu?

  Pft.

  #220932
  peter holm larsenForfatter

  Der er 2 forhold du skal være opmærksom på.

  Det ene er om du vil satse på at renten falder eller er uændret – så skal du ikke kurssikre.

  Hvis renten stiger vil kursen falde og du vil derfor få et lavere provenue udbetalt. Det kan medføre at du ikke får der provenue som du skal bruge til at købe huset. Hvis du har anden kapital er det ikke væsentligt problematisk. Hvis du derimod ikke kan bære kurstabet med frie midler, vil jeg kraftigt fraråde ikke at kurssikre, da du i såfald kan komme i en slem pine hvis kurserne fx faldt 5% og du lånte 2 mi. Kr. så vil du stå og mangle 100.000 kr. som værst tænkeligt skal finansieres med et forbrugslån – og så er besparelsen væk på 1 mdr eller to.

  #220944
  MichaelForfatter

  PHL’s indlæg er noget vrøvl. Man kommer ikke til at mangle én eneste krone hvis kursen falder. Derimod vil hovedstolen stige hvorved ydelsen også stiger. Det udbetalte beløb er uændret.

  Man skal generelt kurssikre hvis man vil sikre sin månedlige ydelse ud fra de forudsætninger der gælder lige nu

  #220950
  thsvForfatter

  Michaels manøvre kræver et nyt lånetilbud!
  Så jo PHL har ret i at hvis kursen faldt 5%, hvilket er lidt under 5 point for øvrigt, at man så ville få 100.000 kr mindre udbetalt for et lånetilbud på 2 mill. kontant.
  For øvrigt er kurssikringen også unødvendig selvom kursen falder en smule i kurssikringsperioden, da kurssikringen jo koster noget.

  Ved f.eks. kurs 98 nu og kurssikring i en periode er kursen måske 96,5 for det kurssikrede lån, man kan med andre ord i dette tilfælde tåle at kursen falder et point og stadigvæk have tjent lidt på ikke at kurssikre.

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.