Fra F1 til fastforrentet ?

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #95277
  AnonymForfatter

  Hej
  Endnu et spørgsmål til lånejunglen ?
  Sidder nu med et F1 hvor der er 5 års afdragsfrihed tilbage . Vi har brugt overskuddet til boligforbedring , opsparing og lidt nydelse pga. luften i økonomien.
  Restgælden er 994.000 og hytten er vurderet til ca. 1,3 mill
  De næste 8 år i økonomien er præget af 2 hjemmeboende teenagere 🙂 2 x 50 års fødselsdag , 1 x konfirmation og et nyt køkken … og ja en ny brugt bil til ca. 50.000 🙂 Dvs . fortsat brug for luft i økonomien .
  Vi overvejer at gå i et fastforrentet lån nu . Måske med afdragsfrihed.
  Men …. er det en god eller dårlig ide ? Rådgivningen fra udbyderen er værdiløs da den ikke er uvildig og at de nærmest bare taler en efter munden.
  Hvilket fastforrentet lån skal man vælge ? Tommelfingerreglen er vel at vælge det lån som er tættest i forhold til kurs 100 ? Hvilket jo er et 3% i øjeblikket .

  I dette tilfælde overvejer vi også, at skifte fra vores nuværende selskab til et andet . B.la fordi vi har vores bank et sted og lånet et andet sted. Så vi vil have lånet hen hvor vi har bank 🙂

  Hvad kan anbefales her ?

  mvh
  cn

  #220652
  EmerpusForfatter

  Hvad betyder mest for dig? Sikkerhed eller lavest ydelse her og nu? Det kommer som altid an på din tidshorisont, eventuelle forventninger til renteudviklingen og hvad du lægger mest vægt på.

  Jeg er i øvrigt ikke enig i, at rådgivning fra udbyderen pr. definition er værdiløs fordi den ikke er uvildig, men min erfaring er at kvaliteten af rådgivningen kan svinge meget afhængigt af den rådgiver man taler med, uanset hvilken udbyder man har. Nogle er meget kompetente, andre ved skræmmende lidt om det de rådgiver om.
  Det samme gælder uvildige rådgivere, der findes også grelle eksempler imellem, især skal du være på vagt hvis du betaler for ydelsen hver gang du omlægger lån og ikke på timebasis.
  Mht. uvildighed har du dog ret i, at udbyderne i reglen rådgiver ud fra de produkter de selv kan tilbyde, det hører ikke overraskende til sjældenhederne, at man bliver anbefalet konkurrentens produkter, men derfor kan rådgivningen jo overordnet godt være i orden.

  #220702
  peter holm larsenForfatter

  Det bedste råd er altid – er der noget der er gratis fx gratis rådgivning – er det mest sandsynlige at det er dig der betaler og du bare ikke kan gennemskue hvordan. Meget lidt i denne verden er gratis.

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.