Andelsboliglån – variabel eller fast rente?

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • ATTForfatter
  Indlæg
 • #95275
  ATTForfatter

  Hej, Er det usikkert for tiden at vælge et andelslån med en variabel rente? Jeg skal låne ca. 800.000 og har fået tilbudt et andelskreditlån med 3,5 % (3,62 ÅOP) variabel rente. Men er det bedre at godtage en højere rente, der så til gengæld er fast? Er der udsigt til rente stigninger?
  Håber I kan hjælpe! Tak

  #220632
  ABDForfatter

  Der er masser af forskellige renteprognoser og medierne videreformidler ugentligt udviklingen heri. Historisk rammer de fleste dog ved siden af. Generelt lad være med at tro nogen kan forudsige renteudviklingen det kan de i gennemsnit ikke.

  Baser dit valg på om din økonomi kan tåle en tåle en rentestigning og hvor risikovillig du er. Du kan potentielt spare mange penge ved begge valg, men igen ingen kan (selvfølgelig) spå hvordan renten vil udvikle sig.

  #220634
  testForfatter

  Det er helt sikkert at renten på et eller andet tidspunkt ændre sig.

  Hvis en fast rente nu kostede 3,6pct ville du så vælge det? Svaret på dit spørgsmål er det økonomiske forskel på de to beslutning.

  Vælg to senarier et hvor renten forbliver stabil lav. Hvormeget har du så sparet på 10 år? Vælg så 3 år og 7 år med 2 pct mere? Hvad er forskellen nu?

  Byg det op i et regne ark så du kan hurting træffe den beslutning

  #220726
  hungForfatter

  Den bedste løsning for dig, da du er i tvivl så tager 400.000 kr. i variabel rente og resten i fast rente.
  Der er en lille ekstra omkostning, man så kan du sove rolig.

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.