Finansering igennem kreditforening.

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #95263
  AnonymForfatter

  Hej.

  Hvis jeg vil købe et hus, men skal give mere for det, end hvad det er vurderet til, kan jeg så låne 80% af købsprisen, eller kun af vurderingen i kreditforeningen?

  Mvh. Jacob

  #220512
  ChrisMForfatter

  Du kan låne 80% af købsprisen, men realkreditten sender en mand ud for at kigge på huset og vurdere stand og pris, inden du får lov at låne pengene.

  #220514
  testForfatter

  I praksis er det to max grænser aldrig mere ind 80pct af købssummen. Det kan ikke hæves kun sænkes af selskabets egen vurdering.

  #220518
  MichaelForfatter

  Realkeditten sender ikke en mand ud for at besigte et hus der ligger i et nogenlunde attraktivt område hvor boligerne kan handles på normale vilkår. At den offentlige vurdering ligger under handelsprisen er ganske normalt for en meget stor del af boligerne. I de 3 første kvartaler af 2015 (4. kvartal ikke opgjort endnu) blev der handlet gennemsnitligt ca. 5000 boliger hver måned og hvis realkreditten skulle besigtige hver eneste bolig hver gang ville det være en uoverkommelig logistisk opgave.

  Handelsprisen afspejler jo ganske fint hvad en ejendom er værd så der er ingen grund til at foretage yderligere vurdering i de fleste tilfælde

  #220656
  EmerpusForfatter

  Enig i ovenstående, eneste undtagelse er familiehandler (salg til forældre, børn og børnebørn kan ske til 15% under den offentlige ejendomsvurdering, uden at SKAT regner det for at være en gave, der skal betales gaveafgift af) . I disse undtagelsestilfælde vurderer instituttet selv belåningsværdien, da handlen ikke er baseret på markedspris. I fri handel er det altid handelsprisen man kan belåne ud fra.

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.