Scenarier, realkredit.

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #95121
  AnonymForfatter

  Hej

  Jeg har brug for lidt kompetente input ift sammensætning og valg af lån.
  Vi har pt. et F3 afdragsfrit i totalkredit på 2,5 mio. Lånet skal fornyes 1/4-16 så vi skal have overvejet, hvad vi gør.
  Al anden gæld er ude af verden.

  Hvis vi nu vælger et F3 igen eller F5 begge med afdrag, hvad vil det så betyde i det lange løb, hvis renten på det fastforrentede 30 årige med afdrag i mellemtiden er steget til 4% om 3 eller 5 år. Vil det have været en gevinst eller står vi bedre set over 30 år ved at låse os fast på 3% med afdrag allerede nu?

  Tak for hjælpen.
  Jacob

  #218136
  peter holm larsenForfatter

  Hvis du tænker på situationen at du optager et F3/5 lån nu og så om 3-5 år lægger det om til et fastforrentet lån og renten så er steget fra 3% til 4%?

  Situationen er så at du de næste 3/5 år vil betale en rente på 0,9/1,2% efter skat i de 3-5 år mod en rente på 2,9% efter skat.

  Har du optaget det faste 30 årige lån i dag til 3% vil du sådan meget simplificeret kunne skære ca. 10-12 % af restgælden hvis renten er steget til med 1%-point – efter skat.

  Da du i de 3/5 år har betalt 6%/8,5% vil der således være en mindre økonomisk fordel på 4-6% efter skat ved at have optaget et fastforrentet lån – men det er under forudsætning at renten er steget med 1%, og du vælger at lægge om til fastforrentet lån.

  Om det er en fordel om 3/5 år, vil igen fordre, at du forventer renten stiger yderligere.

  Optog du det fastforrentede lån i dag og omlagde til F3/F5 ville du modsat også spare 4%/6%.

  Men i bund og grund er det lidt om man vil holde Flex lån eller ligge i fast rente – eller man vil lægge og konvertere rundet løbende. Et hvert lån og lånekombination indeholder en risiko og muligheder for gevinst/tab.

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.