Vudering af hus Efter renovering

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #95040
  AnonymForfatter

  Hej
  Vi har købet et hus som vi betalte 1.025.000kr for, vi kom selv med 70.000kr. Da vi skulle lave en del ved det så fik vi den forhånds vurderet til 1.300.000kr så vi fik et 2,5 % fastforetnet lån hjem til det. Vi har efterfølgende lavet rigtig meget ved huset, nyt køkken, nyt bad, nye gipslofter med akustikfelter, nye gulve, vandskuring og tapet , ny eltavle, nye kontakter , ny termix til varmt vand . Ja stort set det hele og alt ier i god kvalitet og ser godt ud.
  Vi har selv en del, også har vi haft en del venner som er håndværker til at hjælpe, vi har god har elektriker på til alt el arbejde og smed på til termix, så det er lovligt. Jeg har haft mulighed for at købe alle materialer rigtig billig ind gennem et par bekendte så vi har brugt ca 300.000kr plus nok mindst 500 timer

  Vi havde et bygge/bolig lån mens det stod på, også nu har vi haft en vurderings mand fra banken ude, han havde fået alle papir på regningerne som var de ca 300.000kr, det to ham max 10 min at se huset som er på2x137km(fuld kælder som ikke er registeret til bolig) også vente han tilbage med at den skulle koste 1.3-1.350-000kr kr så det passer med at vi skal ha et banklån på den byggekredit vi har haft ca 225.000kr. Så vi mener jo ikke at vores arbejde er blevet værdisat, vi har enda selv sat priserne meget lave, det var nok for dumt set i bakspejlet, men sidst vi lavede det samme for 10 år siden var tiden jo en helt anden, og der gik de mere efter en salgspris som er realistisk end hvad man har brugt på huset. Vi mener selv og flere andre som bla er bankfolk i andre banker, mener vi nok skulle kunne sælge den for 1.600.000-1.700.000 og dermed undgå at banklån.

  Men har nogle af jer erfaring med hvilken realkredit der laver de højeste vuderinger, det er vores banks der samarbejder med Totalkredit der var ude sidst, og vi syntes det lugter lidt af et tæt samarbejde hvor de begge for en god forretning af den vudering de har lavet!

  Men skal vi ikke bare prøve både Realkredit Danmark samt BRF, eller hvad ville i gøre?

  Mvh MP

  #216850
  MichaelForfatter

  Når man renoverer et hus så er der aldrig en 1-1 sammenhæng mellem omkostningerne til renoveringen og husets efterfølgende realistiske salgsvurdering. Nogle elementer i renoveringen giver et meget højt udslag på vurderingen mens andre stort set ingenting giver. Eksempelvis vil en energirenovering ofte betyde en væsentlig højere vurdering mens indvendig maling af hele huset inkl. ny filt/væv stort set intet er værd ud over at huset formentlig bliver lidt lettere at sælge.

  Ud fra det du beskriver synes jeg umiddelbart en stigning i vurderingen på 60-70% lyder voldsomt højt. Du skriver intet om at der er kommet nye døre, vinduer og/eller tag hvilket typisk er elementer der boner højt ud på en ny vurdering. Et nyt køkken giver sjældent særlig meget.

  Hvad regninger for renoveringer/materialer angår er det komplet underordnet. En vurderingsmand ser på huset som helhed og ikke hvad I tilfældigvis har brugt på nye vandhaner, skaber osv.

  Når det er sagt er det jo gratis at spørge en anden kreditforening.

  #216860
  peter holm larsenForfatter

  Jeg er helt enig med Michael – og vil tilmed sige at den vurdering kreditforeningen skal lave en forsigtig salgsprisvurdering – og den vil ofte efterfølgende – ved en kort varig periode – vise en pris der er lavere end købsprisen.

  For at give eksemplet med nyt køkken. Så har i måske købt et hus, hvor det gamle køkken har haft en værdi på 100.000 kr. I river det ned og sætter et nyt i til 300.000 kr. – men for en køber er det aldrig lig en værdi på 300.000 kr. Da det i fald skulle være 100% efter købers ønske. Så er måske kun 250.000 kr. værd.

  Hvis vurderingsmanden skal vurdere det forsigtigt trækkes ofte 5-10% fra og så lander værdien omkring 235.000 kr.

  Og jeres renovering har så givet en værdi tilvækst fra 100.000 kr til 235.000 kr eller 135.000 kr – og ikke de 300.000 kr det har kostet.

  Var blot et tænkt eksempel til lidt inspiration .

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.