Mellemfinanciering

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • martin.sForfatter
  Indlæg
 • #95006
  martin.sForfatter

  Hej alle

  Vi har købt en ejerlejlighed til 5.7m og er (stadig) i færd med at sælge vores hus, som mælgeren har sat til 6.8m, men det tager desværre lidt længere til at få solgt, end vi havde håbet/regnet med. Så om få uger ejer vi så to boliger.

  Men der er god interesse for huset og hvis vi går et par hundrede tusinde ned, så regner vi med at det nok skal blive solgt snart, og vores provenu burde ligge på ca. 4.3m. Overtagelsesdatoen for de nye ejere er selvfølgelig ukendt lige nu, men vi regner med at vi nok skal eje to boliger i max. 3 måneder.

  Så mit spørgmål er: Hvilken mellemfinanciering er bedst i vores situation?
  Kan man evt. hjemtage det fulde lån på 5.7 på normale realkreditvilkår og så bare betale det lån ned, når provenuet kommer til udbetaling?

  Vi ved stort set intet om den slags, da vi altid har solgt først og købt bagefter, så vores bank (Lån og spar) kan i princippet foreslå hvad som helst, uden vi i realiteten ville vide om det er det bedste for os…

  På forhånd tak 🙂

  #216454
  peter holm larsenForfatter

  Hvis der er stempelafgift at overføre fra den nye ejendom der svarer til købsprisen kan i godt gøre det – hvis ikke koster der 1,5 % i stempelafgift.

  Alternativt er muligheden for at optage lånet i jeres bolig i har til salg, hvis i har stempelmærker til overførsel.

  Hvis der ikke er stempel til overførsel på nogle af ejendommene – så er det måske dyrt at optage realkreditlån der skal stemples – hvis det kun er for nogle måneder – så er det at høre hvad banken kan tilbyde alternativt men der er renten nok ret høj desværre – så det kan nemt vise sig at koste jer en 100.000 kr. at ligge med de to boligerne i 3 mdr.

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.