Danske Priotet

Viser 7 indlæg - 1 til 7 (af 7 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #86788
  AnonymForfatter

  Jeg står i begreb med at lægge mit 5 % huslån på Kr. 850.000 i Danske Realkredit om til Danske Bank´s nye ordning " Danske Priotet", hvor man tilbyder samme rente for indlån som jeg betaler for lånet.
  Mit hus er vurderet til Kr. 1.3000.000 og tanken er at låne Kr. 850.000 til en rente på 4 % p. a. i den nye ordning, idet jeg har samme sum i likvid kapital.
  Således vil jeg, indtil jeg begynder at bruge af pengene, kunne være uden husleje. Jeg er 60 år og føler ikke nogen grund til at være gældfri i mit hus.
  Med de nye varsler om rentestigning begynder tvivlen at melde sig.
  Jeg ved, at det er svært at spå om fremtiden, men ville være glad for at høre om andre kender “Danske Priotet" og evt. har en mening om min situation, inden jeg skriver under.

  Venlig hilsen
  Efterlønneren

  #103554
  MichaelForfatter

  Du skriver ikke hvilken indtægt du iøvrigt har de kommende år, så det er lidt svært at svare præcist på.

  Har du f.eks. en pæn kapital- eller ratepension, du også kan spise af de næste mange år? Hvis ikke, kan det være lidt farligt, da du – forhåbentligt – når at blive meget ældre endnu. Hvis alle 850.000 kr. er væk om 10 år, står du med en gæld på 850.000 uden indtægt – det er en kedelig situation.

  Idéen med et afdragsfrit lån er ganske udmærket, men det kræver at du har en vis luft i økonomien. Tag IKKE dette lån for at få denne luft…. det er for farligt.

  Prøv at tale med banken om det og bed dem lave nogle udregninger, hvor der f.eks. tages udgangspunkt i en rentestigning på 3%-point – det er nemlig ikke spor usandsynligt.

  #103556
  AnonymForfatter

  Det kunne være en rigtig god ide for dig at omlægge til Danske Prioritet, hvis ikke dit kapitalbehov er nært forestående.
  Sålænge din formue er intakt sparer du din nuværende renteudgift på dit realkreditlån, men får til gengæld ingen rente af din nuværende kapital.
  Hvis du lægger nettobesparelsen til side på kontoen går der endnu længere tid før du skal til at betale 4% (eller hvad renten nu er til den tid) af træk på kontoen.I dit tilfælde er ordningen optimal, og en dårlig forretning for Danske bank.

  #103564
  AnonymForfatter

  Mange tak for dit svar.
  Jeg har både rate og kapitalpension og formoder at kunne klare mig rimeligt til jeg er ca. 80 år og hvem ved om penge til den tid har min interresse.
  Hvis jeg skal " spise huset “, vil det blive til forbedringer på huset og evt. større rejser. Biler har jeg til resten af mit liv.

  mvh
  Efterlønneren

  #103566
  AnonymForfatter

  Mange tak for dit svar.
  Jeg har netop også tænkt at henlægge gevinsten og evt. skynde mig at omlåne, hvis det viser sig at renten løber løbsk.

  #103572
  AnonymForfatter

  Efter min opfattelse er det da meget dumt, at omlægge et fastforrentet 5% lån, når det forventes at renteniveauet stiger, da der venter en gevist på ca. 100.000 hver gang renten stiger med blot 1% pr. lånt 1 mill.

  Men du virker til at have en særdeles god økonomi, så du vil nok aldrig komme til at mangle penge, når du skriver at du har både rate- og kapitalpensioner, har biler for resten af dit liv samt ikke engang ved om du vil bruge lidt af dine penge på at rejse.

  #103640
  AnonymForfatter

  Nu spørger jeg bare dumt…

  Men er idéen bag danske prioritet ikke, at du får præcist samme rente på din “opsparingskonto", som du betaler for dit afdragsfrie lån ?

  På denne måde vil du jo være uberørt af rentestigninger.

  Spiser du så af din opsparing, skal du selvfølgelig betale, men du bruger jo ikke 850.000 på en gang, og derfor vil den reelle forskel efter skat være meget lille hvis renten stiger et par procent. Sker der så noget drakstisk i dit liv, kan du jo lægge lånene om.

Viser 7 indlæg - 1 til 7 (af 7 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.