Vurdering af nybyggeri

Viser 8 indlæg - 1 til 8 (af 8 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #94918
  AnonymForfatter

  Vi er ved at bygge nyt hus og har lavet en samlet pris med det håndværkerfirma som ejer grunden. De står for alt og levere et indflytningsklart hus inkl grund.
  Vi har fået en rigtig god pris på det hele. Sammenligner vi med tilsvarende nabohuse, så er de vurderet noget højere end vores købspris (de er bygget indenfor det sidste år). Vi har snakket med vores bank som også kan se vi har gjort en god handel, men de siger at de ikke må vurdere den højere end vores købspris. Kan det passe? Vi overvejer at tage et F1 lån og få den vurderet igen om et år, hvis det kan ændre vurderingen. Vi vil jo selvfølgelig gerne flytte så meget banklån over i kreditforeningen som mulig

  #214890
  MichaelForfatter

  Bankens svar er ikke korrekt hvis det ellers er korrekt gengivet. Havde der været tale om et køb af et allerede eksisterende hus er vurderingen pr. definition lig handelsprisen medmindre der er helt særlige forhold, men for et nybyggeri er vurderingen bestemt ikke grundpris + byggepris. Vurderingen kan sagtens både være højere eller mindre end de samlede byggeomkostninger.

  #214892
  HammerenForfatter

  Når de siger at de ikke må – er det vel ikke et udtryk for en lovgivning, som begrænser dem, men måske deres indbyrdes aftale med kreditforeningen, eller bare deres egne interne regler.
  Generelt må de gøre som de har lyst, når det er dem, som skal låne jer penge.
  Med andre ord, så mener jeg at mn bør respektere dem – eller alternativt spørge i en anden bank.

  Mht. om det kan betale sig at få omvurderet om 1 år, så tvivler jeg på at bank/kreditforening er synderligt vilde med dette!!
  Ligeledes er det svært at vurdere fordelen med mindre vi kender jeres huspris, samt valg af lånetype m.m.
  Men prøv da at lave en opstilling af hvad det vil gøre for jer……..

  Og husk – bank og kreditforening bestemmer – da det er dem som skal låne jer…

  #214894
  AnonymForfatter

  Tak for svarene. Banken siger at det ikke er muligt at lave en ny og måske højere vurdering før der er gået 6 måneder. Det vil selvfølgelig koste os. De må kun belåne den til den aftalte købspris nu…

  #214896
  morsdrengForfatter

  Ifølge Realkreditloven og Bekendtgørelse om realkreditinstitutters værdiansættelse og låneudmåling er belåningsværdien på et parcelhus den skønnede pris som huset kan sælges til ved en handel på normale vilkår mellem 2 uafhængige parter med en salgsperiode på 6 måneder. Er huset handlet indenfor de seneste 6 måneder, kan belåningsværdien som hovedregel ikke overstige denne handelspris. Prøv selv at læse loven og bekendtgørelsen.

  Om ny opførte ejendomme siger BOLUS, “Ved vurderingen tager realkreditinstituttet eller banken udgangspunkt i det færdige byggeprojekts anslåede handelsværdi".

  I den aktuelle sag er problemet imidlertid, at spørgeren har købt et færdigt hus og ikke selv har stået for opførelsen af huset. DERFOR er bankens svar korrekt, udgangspunktet er den faktiske pris som spørgeren har betalt for det færdigopgjorte hus. Havde spøgeren i stedet opført huset på sin egen grund og indgået fordelagtige entrepriseaftaler med enten en hovedentreprenør eller med de enkelte entreprenører, havde belåningsværdien været den pris som vurderingsmanden ansætter ejendommen til jfr. loven og bekendtgørelsens regler.

  Men når dette er sagt, har jeg svært ved at forestille mig, at en håndværker eller et typehusfirma sælge et ny opført hus til under markedsprisen.

  #214898
  femalezForfatter

  Ejer en byggegrund – købt kontant i 2013 – pris kr. 350.000,- Vil gerne opføre et hus – har fået overslag på færdigleveret hus pris kr. 2.500.000,-

  Banken vil have 10% yderligere i udbetaling – idet man ikke må finansieret 100 %.

  Der er jo lagt 350.000 til byggegrunden – hvorfor kan man ikke medfinansiere denne i prospektet? Banken siger, at de alene forholder sig til huset.

  Kan det være rigtigt, at vi skal betale kr. 350.000 + 250.000 (udbetaling hus) ialt 600.000 ???

  Gode råd modtages gerne 🙂

  #214900
  MichaelForfatter

  Et lån er som bekendt ikke en menneskeret så banken kan jo stille de betingelser til kontant udbetaling som de vil.

  Ud fra grundens pris at dømme er beliggenheden nok ikke det mest attraktive sted og så er kravet til den kontante likviditet ofte højere. Undersøg markedet i området og vurdér realistisk om huset kan sælges igen til 2,5 mio efterfølgende. Husk haveanlæg i øvrigt hvis det ikke er med i tilbuddet. Det løber hurtigt op i 1-200.000 kr.

  Ellers kan I jo prøve at kontakte en anden bank.

  #214902
  femalezForfatter

  Hej Michael.

  Ja – pudsigt det med andre banker. Er netop blevet kontaktet af anden bank, som så hele projektet som en helhed. Her er man endog meget positiv overfor projektet og har ikke behov for yderligere udbetaling. Grunden er attraktiv – hurtig kontant handel. Udsigt til vand og 3 min. til nærmeste større handelsby. Men du har ret – have og diverse løber op.

  Det her viser jo bare, at banker har vidt forskellige måder at vurdere projekter på 🙂

Viser 8 indlæg - 1 til 8 (af 8 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.