Omlægning fra F1 afdragsfrit til andet lån ?

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #94866
  AnonymForfatter

  Hej

  Købte vores hus i 2001 for 1.065000 kr.

  Vi sidder nu i dag på 4 år med et F1 -10 år afdragsfrit. Restgæld i hus er 994.000. Salgspris i dag ville være ca. 1,300000 kr. Vi har ingen anden gæld på noget .
  Denne F1 har så givet luft til ombygninger/renovering af huset fra 1960 , 2 børn , en netop overstået konfirmation og 1 mere om 3 år :)en rejse eller 2. der er også sparet 80.000 kr op
  Husstandsindkomsten er ca . 66.000 kr pr. md før skat

  Nu stiger den lange rente og krisen varsles at være ovre i Danmark, efter at have varet i 7 år .

  Er det nu man sadler om til et andet lån ? og fremtidssikrer ydelsen med et fastforrentet lån mens renten er lav ? I så fald ….. hvilket lån ? For spør man i sit realkredit institut er det ikke et uvildigt råd man får , – men det de selv kan tjene mest på. 🙂

  Kører man videre og nyder F1 èren ?

  Vi har i dag bank et sted og huset i realkreditselskab andetsteds…….. I vores bank har vi en såkaldt totalkonto med en kredit på 200.000 kr . den er så ikke i spil lige nu . men en god sikkerhed at have …. hvis ……

  Vores realkredit vil selføli ha at vi flytter vores bankforretning over til dem , da det så er nemmere at rådgive os , -sir de ….. og lokker med friværdikonto(der lokkes med at vi ikke skal betale oprettelse på denne) som så skal modsvare vores nuværende bankprodukt – totalkontoen.

  jeg hører gerne meninger om det 🙂

  mvh
  C

  #214294
  peter holm larsenForfatter

  Det er jo rigtigt svært at rådgive og særligt om fremtiden – og dit gæt er nok tæt på at være lige så kvalificeret som alle andres. Nogle gætter galt og nogle gætter rigtigt. Vidste nogle hvad vej det gik – ville de være mange milliardærer i et snuptag.

  Men tror du renten vil stige – ja så taler det for at lægge om til et fastforrentet lån evt med eller uden afdrag. Tror du renten vil forblive uændret de kommende år – så behold dit F1 lån.

  Der er både fordele og ulemper ved at samle hele sit engagement i en bank. Fordelene kan være man kan opnår bedre priser evt ved at shoppe mellem 2 finansieringskilder. Men kan din nye bank tilbyde samme vilkår som du nuværende bank og flytte det gratis, så prøv og hør din nuværende bank, om de ikke kan tilbyde noget bedre – med oplysningen om, at du er blevet tilbudt at flytte væk gratis. Din nuværende bank har dig og kender dig og har ingen omkostninger ved at holde op dig – og derfor alt at tabe.

  Så de kan muligvis tilbyde dig en bedre rente – nu du skal i gang med at shoppe.

  Sad selv i samme forløb med en bekendt jeg hjalp. Han fik tilbud fra Danske Bank om at flytte til dem uden omkostninger og til en lidt lavere boliglånsrente. Han fik ejendom vurderet mv. og lånetilbud mv. som gav en besparelse over 30 år (godt nok) på 300.000 kr. Han tog så tilbage til Nordea med papirerne og bad dem om et tilbud der kunne gøre han skulle blive….. og vups du kunne skam dykke renten yderligere 0,35 % – ikke meget med alligevel ca. 1.500 kr. om året yderligere – og nok til han blev i Nordea.

  Blot en idé – til din hjælp.

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.