Kursfald

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #94828
  AnonymForfatter

  Skal vi være nervøse for de kursfald der sker nu? Situationen er den at vi har købt hus og skal overtage 1/7 vi havde regnet med at tage et 2% fastrente, men nu snakker de om at det er ved at være 3% lånene der er i spil igen.

  Kan det svarer sig at gøre noget mht kurssikring nu eller er det bare og vente indtil pengene skal udbetales, og se hvor markedet er landet?

  #213946
  Kasper-HForfatter

  Står i præcis samme situation – overtagelse af hus d. 1/7. Jeg tror vi går efter et 3% lån når den åbner. Så kan man også sikre sig en fin kurs tæt på 100. Men surt man ikke slog til for bare en uge siden.

  #213954
  DOSForfatter

  Det kommer an på hvornår man forventer at skulle omlægge eller indfrie lånet vil jeg sige. Vi har lige kurssikret til kurs 95,7 til rente 2% hvilket er noget af et kurstab. Alternativet var for os at vælge et 2½% lån til kurs 98,7, men jeg kunne se at allerede ved syvende år, så har vi betalt mere af på hovedstolen ved 2% lånet i stedet for 2½% lånet og så betaler vi ca. 4000 mindre om året på ydelsen ved 2% lånet. Men tanken om lige at smide så mange penge “ud af vinduet" på et kurstab gør sgu lidt nas…

  #213956
  thsvForfatter

  DOS, din udregning er forkert!

  1) Måske er bruttoydelsen de 4.000 kr billigere, men nettoydelsen ved korrekt skattesats er nærmest præcis ens, da rentefradraget er mere værd for 2½% lånet.
  2) efter 7 år er restgælden ikke lige stor ved dine angivne kurser er gælden stadigvæk 30.000 kr højere for 2% lånet end for 2½% ved lån på 2 millioner. Selv efter 10 år er forskellen stadigvæk 16.000 kr.
  3) Opfatter bestemt ikke det større kurstab som penge ud af vinduet, da 2% lånet har lavere kurs, hvis renten stiger og typisk er lidt mere følsom for rentestigninger. Og som du selv skriver afdrager man mere på 2% lånet, så er kursforskellen kun 3 point er 2% lånet billigst, mens 2½% er billigst hvis forskellen var 4 point. Ved 3½ point er det tæt på ligevægt, men ville personligt tage 2% lånet i så fald.
  Kun hvis man tror på faldende rente er 2½% lånet en fordel da obl.restgælden er lavest de første ca. 15 år, så skal man senere indfri til kurs 100, f.eks. for at omlægge til nyt 30-årigt lån eller ved salg er 2½% billigere end 2%, men i så fald er et flekslån væsentligt billigere (ved faldende rente).

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.