tinglysningsafgift

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Troels SørensenForfatter
  Indlæg
 • #94784
  Troels SørensenForfatter

  Skal man betale tinglysningsafgift hvis man omlægger et realkreditlån til et bank prioritetslån

  #213388
  AnonymForfatter

  Det afhænger af hvornår det gamle realkreditpantebrev er tinglyst.

  Det følger nemlig af Tinglysningslovens § 5a, stk. 1, at hovedstolen på et nyt real/pengeinstitutpantebrev – hvoraf afgiften beregnes – nedsættes med hovedstolen fra et realkredit / pengeinstitutpantebrev eller ejerpantebrev i samme ejendom.

  Men § 5a gælder kun for pantebreve tinglyst 1. juli 2007 og senere.

  Så hvis dit realkreditlån er tinglyst efter 1. juli 2007, skal du kun betale variabel tinglysningsafgift af forhøjelsesbeløbet. Er lånet derimod optaget før 1. juli 2007, skal du betale variabel tinglysningsafgift af det fulde beløb.

  Bemærk i øvrigt, at det nye realkreditlån ikke må have en kortere løbetid end 10 år.

  Den faste tinglysningsafgift på 1.660 kr. skal dog altid betales ved en låneomlægning.

  #213414
  thsvForfatter

  Ja, den faste tinglysningsafgift skal du altid betale, mens 1½% stemplet kan overføres som beskrevet.

  Bemærk at det er restgælden, der kan overføres, så i et tænkt eksempel med omlægning af 1 mill. obl.lån til kurs 95, der kan indfris til 950.000 kr plus omk., kan der altså overføres stempel for 1 million.

  #213448
  AnonymForfatter

  Hej.

  Den faste tinglysning skal heller ikke betales, hvis det gamle pantebrev er tinglyst efter 1/7-07, og det nye låns hovedstol holdes under/på samme niveau:

  “Hovedstolsprincippet i TAL § 5a giver mulighed for at anvende den tinglyste hovedstol på et pantebrev i fast ejendom til sikkerhed for

  – lån ydet af realkreditinstitutter
  – lån ydet af pengeinstitutter på realkreditlignende vilkår
  – lån finansieret ved at udstede særligt dækkede obligationer (SDO)
  – ejerpantebreve som afgiftsfritagelsesgrundlag ved tinglysning af nyt realkredit – eller pengeinstitutpantebrev på realkreditlignende vilkår.

  Dette betyder, at tinglysning af nyt pantebrev er afgiftsfri, hvis hovedstolen på det nye pantebrev ikke overstiger hovedstolen på et andet tinglyst pantebrev – tinglyst 1. juli 2007 eller senere – og de øvrige betingelser for overførsel af afgiftsfritagelsesgrundlaget er opfyldt.

  I følge ordlyden af TAL § 5a, stk. 1, skal der kun betales tinglysningsafgift efter TAL § 5, stk. 1, af den del af hovedstolen på det nye pantebrev, som overstiger hovedstolen på det tidligere tinglystepantebrev. Er hovedstolen på det nye pantebrev således mindre end hovedstolen på tidligere tinglyst pantebrev, skal der ikke betales afgift efter TAL § 5, stk. 1, ved tinglysningen – heller ikke den faste afgift på 1.660 kr."

  http://www.tax.dk/jv/eb/E_B_4_2_4_1.htm

  Mvh
  Chris

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.