Ejerpantebrev

Viser 7 indlæg - 1 til 7 (af 7 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #87514
  AnonymForfatter

  Hej!
  Jeg håber der er nogen der kan hjælpe mig at besvare nogle spørgsmål omkring Ejerpantebrev.

  Jeg har et Ejerpantebrev liggende i min bank i et såkaldt sikkerhedsdepot. Pantebrevet er brugt til køb af bil og lyder på 70000.-

  Jeg har nu haft den samme bil i 12 år og vil gerne have den skiftet ud.

  Jeg er af min bank blevet tilbudt at låne penge til en ny uden sikkerhed.

  Skal jeg bare tage imod det, eller er det bedre at bruge ejerpantebrevet. Det jeg mener er at, hvis banken pludselig vil have sine penge i løbet af meget kort frist. Står jeg så bedre med et belånt ejerpantebrev end et billån uden sikkerhed eller har det overhovedet noget med hinanden at gøre??

  Hvis jeg ønsker at hæve beløbet på mit ejerpantebrev skal der så tinglyses en ny allonge eller hvad??

  Jeg har selv 70000.- i opsparing, hvad vil være smartest at gøre, tage et billån uden sikkerhed eller et billån med ejerpantebrevet eller er det billigere med en kassekredit sammen med mit ejerpantebrev med en tilbagebetalingstid på 3 år.

  Et andet spørgsmål der er dukket op er?

  Min bank har tilbudt mig at omlægge mit 6% fastforrentet 20 år, med 12 år tilbage med en hovedstol på 358000.- og en restgæld på 252000.-

  De vil gerne lægge lånet om til et prioritetslån med en variabel rente på ca. 6%

  Er der noget pantebrev i sådan et lån, eller kan banken bare opsige lånet uden videre?

  De vil gerne lave lånet med et loft på ca 400000.- til både finansering af bil, nyt køkken osv.

  Vil det være dumt at begynde at lave sådan et lån?
  Vil det være for dyrt?
  For stor risiko?

  Håber i gider svare mig, jeg er virkelig i vilrede over alle de mange forskillige lånemuligheder!

  Mvh. Friishansi

  #109840
  AnonymForfatter

  Opsparing og lån på samme tid? Det lyder lidt Knold og Tot.

  Hvis du nu først køber en ‘ny’ bil for de 70.000 – fx en Ford 2006 med 60.000 på bagen http://kortlink.dk/bilbasen/3nmx og bare lader ejerpantebrevet ligge til evt. senere lejlighed. Så fik du ryddet op i den del.

  Din bank vil naturligvis gerne omlægge dit nuværende realkredit til et prioritetslån. Klart klart. Der er én sikker vinder.

  For de penge du sparer på billånet (og sikkert også på benzin fordi Ford’en jeg foreslår kører længere på literen) der sparer du 40.000 op og dem brænder du så af på dit køkken om 4 år (excl hvidevarer som du først får råd til om 6 år).

  Forstår du hvor jeg vil hen. Lad dit forbrug styre af din likviditet – ikke af din kreditværdighed.

  #109862
  AnonymForfatter

  Hej!

  Tak! for svaret jeg forstår godt, hvor du vil hen. Det lyder som en god ide de forslag du gi’r. Tak!

  #109872
  AnonymForfatter

  ejerpantebrevet følger i øvrigt objektet og ikke personen så hvis det er tinglyst i den 12 år gamle bil skal det alligevel aflyses når bilen sælges..

  om du skal vælge et billån med eller uden sikkerhed afhænger af de vilkår som banken vil tilbyde dig i den ene eller anden situation – hvis renten på det sikrede lån er lav nok til at indtjene tinglysningomkostningerne og lidt til i lånets løbetid vil det være vejen frem..

  mht. boliglånet ville jeg beholde det hvis jeg var dig – ingen grund til at kaste en masse omprioteringsomkostninger i nakken på en rådgiver der tilbyder dig et æble istedet for en pære…

  #109876
  AnonymForfatter

  Hej.

  Vedr. prioritetslånet, der skal du overveje, hvad tror du der kommer til at ske med renten. Dette er det esentielle i den kontoform. Du får den samme rente på indlån og på udlånet, hvilket betyder at hvis du formår at spare penge op, så vil din effektive rente, evt. være lavere end et obligationslån.

  Hvis du ikke har det godt med, at have køkkenlån og billån til en variabel rente, så kan du optage lån i kreditforeningen. Her ved du hvad din rente er, hvis det er fastforrentet du måtte vælge. Her skal du så blot være opmærksom på at den opsparingen du evt må have, ikke bliver forrentet på samme vilkår som prioritetslånet.

  Bilen du skal have udskiftet. Der synes jeg at du skal droppe de tanker omkring ejerpantebrev i den. Bare få det ud af verden. Det er blot omkostningstungt for dig. Fordi så skal du betale omkostinger på billån og sikkerheden, plus at hvis du skal have ordnet køkkenet, så skal du betale omkostninger til banken på det lån.

  Jeg tror, at du skal tænke på den måde, hvor meget kan du spare op ved at lave disse investeringer, og kan du overhovedet spare op. Hvis ikke du kan spare op, så kunne det være en en rigtig god ide at tage noget tillægslån, eller tage en 5% 30 år hjem, og bruge tillægsbelåningen på bil køkken o.s.v.

  Hvis du stadig kan spare op, kan prioriteten være en bedre løsning end kreditforeningen.

  Selvom du tager lån via kreditforeningen, så synes jeg at du bør overvejde om, det ikke var en god ide at have et prioritetslån udover kreditforeningen . Det er klart at det koster lidt i omkostninger, men hvis du har et ejerpanebrev i din ejendom i forvejen, så kandu bruge dette til modregning i stempelomkostningerne. Hvis du ikke bruger af prioritetslånet, så betaler du ikke noget i rente. Ergo så har du, afhængig af hovedstolen, kr. 200.000 eks. stående i det tilfælde hvor du evt. skal have smidt nyt tag på hytten eller have hele den pukkelryggende med på ferie.

  #197102
  AnonymForfatter

  Hej.
  Håber der er nogen der kan hjælpe? Min kæreste og jeg kigger på hus, og vi har fundet et. I salgsopstilling står der at der er ejerpantebrev og afgiftpantebrev på 400.000 kr i Danske Bank. Da vi er nye på markedet har vi ingen anelse om hvad det betyder. Har googlet lidt på nettet, men det blev jeg bare mere forvirret af?? Skal vi få sælger til at ophæve disse pantebreve så vi ikke overtager dem, eller hvordan???

  #197136
  pppedeForfatter

  Hej Ullas

  Det burde din bankrådgiver nu hurtigt kunne forklare.

  Hvis der er tinglyst ejerpantebrev/afgiftspantebrev kan der overføres stempel til nye lån. I sparer altså rundt regnet kr. 1400 (fast tinglysning) og kr. 6.000 (variabel tinglysningsafgift)

  Når banken låner jer penge til køb af bolig, så vil de have sikkerhed i ejendommen. Denne sikkerhed koster 1400 i fast tinglysningsafgift + 1,5% af lånebeløbet minus overført stempel.

  Med sikkerhed i ejendommen betyder det, at banken får penge, når boligen skal sælges på tvangsauktion. Hvis de ikke har sikkerhed i ejendommen vil provenuet skulle deles mellem alle kreditorer.

Viser 7 indlæg - 1 til 7 (af 7 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.