F-kort – de ny korte lån – fordele og ulemper?

Viser 9 indlæg - 1 til 9 (af 9 i alt)
 • Maja2222Forfatter
  Indlæg
 • #94626
  Maja2222Forfatter

  Hej:-)

  Vi overvejer at skifte vores F1 uden afdrag (1,5 mio) til et F-kort med afdrag (Totalkredit) Men det lyder næsten for godt til at være sandt.

  Nogle, der lidt uvildigt kan skitsere fordele og ulemper?

  Vi har et “lille” boliglån på 130.000 kr, som vi så vil afdrage lidt mindre på, eks 3000 kr. for at kunne afdrage på F-kort.

  Mvh. Maja

  #211756
  MichaelForfatter

  Fordelen giver vel næsten sig selv: En lav rente

  Ulempen derimod skal ikke undervurderes. Lånet er baseret på obligationer med en løbetid på 3-10 år. Reelt er det altså et F lån i forklædning. Det er helt op til Totalkredit præcist hvilke obligationer lånet skal baseres på. Du kan altså risikere, at skulle indfri et F10-lån 8 år før næste refinansiering hvis din bolig skal sælges og det kan komme til at koste meget dyrt.

  Personligt finder jeg dette forhold så ufordelagtigt, at jeg ikke vil anbefale lånet til nogen overhovedet. Så hellere tage et F3 fx hvor man da er noget mere sikker på at kunne komme ud med et rimeligt begrænset kurstab i de fleste tilfælde og samtidigt nyder godt af en lav rente hvor de efterhånden eksorbitante kursskæringer heller ikke rammer så hårdt som F1.

  #211760
  Maja2222Forfatter

  Hej Michael

  Og tusind tak for input:-) vi har fået at vide, at vi kan indfri hvert 3. år til kurs 100. Hvis det holder stik, er der så den store risiko, du taler om?

  Medmindre vi altså vi sælge i mellemliggende periode…

  Kh. Maja

  #211762
  MichaelForfatter

  Det er ikke korrekt hvad I har fået oplyst

  https://www.totalkredit.dk/laneomlagning/lanetyper/f-kort/

  Bemærk faktaboksen:

  “Refinansiering: Obligationerne bag lånet har en løbetid på 1-10 år, og bliver fastsat ved refinansiering.

  Indfrielse: Du kan altid indfri lånet ved at opkøbe de bagvedliggende obligationer til markedskurs. Ved refinansiering kan du indfri til kurs 100 med 2 måneders varsel.”

  Der er ingen garanti for at lånet er baseret på obligationer med 3 års løbetid. Det er helt op til Totalkredit at afgøre det ved hver refinansiering.

  #211764
  Maja2222Forfatter

  Okay tak. Så fik vi lige lidt at tænke over.

  Mvh. Maja

  #214750
  AnonymForfatter

  Uanset om det er et kortlån eller et F3- F10 lån, så er det svimlende høje priser for at komme ud af det før refinansieringen. Denne type lån består af en lang stribe obligationer, med tab på alle dem der skal sælges før de udløber. Samlet set kan det koste flere hundrede tusinde kroner alt afhængig af lånets størrelse. Derfor kalder jeg dem for “stavnsbindingslån”.

  #214924
  AnonymForfatter

  Dette er ikke korrekt. Mig bekendt er varigheden altid meget lav på lånet og det vil teoretisk altid kunne indfries tæt på 100. Man må ikke sammenligne Fx lån med F kort. Det er kontantlåm kontra obligationslån.

  Spørg din bank og ikke et forum

  #214926
  AnonymForfatter

  PS. Fleksibilitet på Fx lånene er til gengæld også markant højere end F Kort (Totalkredit).

  #215850
  thsvForfatter

  Til gengæld vil kursen på obligationerne bag lånet altid være rimeligt tæt på 100 grundet den variable rente.
  Modsat med et F5-lån med fast rente, hvor renten til investor på f.eks. 2% jo medfører en meget høj kurs, når renten går i nul.
  Et F5-lån til 1%, der skal opsiges efter 2 år, hvor F3-renten er nul, vil koste 3% af den kontante restgæld at indfri i overkurs, alætså 30.000 kr pr. lånt million.

Viser 9 indlæg - 1 til 9 (af 9 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.