Hvad er vores chance for at få et lån til?

Viser 8 indlæg - 1 til 8 (af 8 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #94620
  AnonymForfatter

  Hey,

  vi er en familie der tæller 2 voksne og 2 børn. Vi har en indtægt på op til 600.000 kr om året før skat. Vi ejer en bolig, der har værdi på 800.000 kr. Den er nedbetalt med ca. 60.000 kr. indtil videre. Vores bolig er meget meget lille i størrelsen, så derfor bor vil til leje i et større hus nu, mens vil lejer vores lille hus ud som sommerhus. Der er god forretning i det, vi får min. 3.500 kr. ind pr. måned, så den dækker næsten hele lånet.

  Så er vores store spørgsmål. Er der nogen chance for at vi kan købe et hus til, som vi kan bo i? Vi har fået øje på et dejligt hus til 850.000 kr. som er klar til at flytte ind i, og det er i super god stand, så vi skal ikke bruge penge til istandsættelse i mange år frem. Størrelsen er også fin.

  Vi har idag opsparet 50.000 kr til indskud, og af værdier ejer vi et grundstykke til 300.000. Mine forælder har sagt, at hvis det bliver nødvendig, kan de kautionere for 100.000 kr. Og så ejer vi en bil, der er udbetalt. Måske vi kan pantsætte?

  Men her kommer det kedelige….foruden boliglån skylder vi ca. 370.000 kr til banken pga. en forretning som vi ejede, som ikke gik som den skulle. Den betaler vi ned med 6.000 kr. om måneden.

  Hvad synes I vores chance er for at få et bolig eller realkredit lån i banken? Vi vil også tilføje, at vi er gode betalere, og det ved banken godt 😉

  Vi har overvejet, at hvis vi får lån, kan vi tage nogle år afdragsfrit, så vi kan skynde os at betale mere end de 6.000 kr om måneden på vores gæld, og få den meget hurtigere væk.

  Hvordan synes I at vores muligheder er, for at få lån her i 2015? Er det helt hen i vejret, eller hvad?

  Venlig Hilsen Ulla

  #211718
  MichaelForfatter

  Ja, det er helt hen i vejret.

  Sælg grunden og brug alle pengene til at afdrage ekstraordinært på det store lån på 370.000 kr. Det giver simpelthen ingen mening at beholde en tom grund og samtidigt smide dyre renter mod et usikret lån.

  Jeres udlejning giver et pænt underskud når man indregner de øvrige omkostninger: ejendomsskatter, forsikring, grundejerforening, renovation og vedligeholdelse.

  Hvis I vil videre så skal I sælge jeres nuværende hus og grunden som nævnt før. I får med al sandsynlighed ikke lov til at låne til en bolig #2 ud fra de tal du har oplyst alligevel

  #211724
  morsdrengForfatter

  Enig med Michael

  Har I for øvrigt tænkt over, om i må udleje sommerhuset hele året og hvilken skat i skal betale af lejeindtægten? Ingen fornuftig bank bør medvirke til en løsning, der er i strid med lovgivningen, og det vil være tilfældet, hvis jeres økonomi er baseret på, at sommerhuset udlejes mere end 30 uger fra 1.4. – 1.11. og i kortere perioder i vinterhalvåret. Og det ændrer en kaution ikke på – tværtimod.

  Alt tyder på, at en skatteberegning og et budget, der udover et realistisk rådighedsbeløb til familien, er baseret på udgifterne til 2 huse, grundstykke, bil samt afvikling af gammel gæld vil være særdeles spinkelt.

  #211726
  AnonymForfatter

  Hej Michael og morsdreng,

  mange tak for svarene, I to. Vi har sat vores grundstykke til salg, fordi vi har droppet at bygge hus, da det ville komme til at koste os for mange penge. Så vi vil hellere købe et ældre hus, der alligevel er godt opdateret, så vi ikke behøver at bruge penge eller tid på at sætte alt muligt i stand. Bare irriterende, at vi allerede har fundet et hus, der er perfekt for os…men..men

  Her hvor vi bor, er helt andre regler når det kommer til sommerhuse, end det er i DK. Vi bor på Færøerne, og du kan leje ud hele
  året, uden ekstra regning, hvilket vi også gør. Og det er ikke ulovligt 🙂 Og vi betaler ingen ejendomsskat, så udgifterne er lån, varme og el, og en meget lille regning til forsikringsselskabet. Huset er totalrenoveret og billigt i drift, og vi skal ikke bruge penge på istandsættelse mange år frem. Vi vil helst ikke sælge huset, da det ikke er gode tider til at sælge i lige nu. Så hvis vi kan tjene ihvertfald det som lånet koster, er det det vi foretrækker, og så er den udgift væk. Vi begyndte at leje ud i sidste år, og da fik vi ca. 3000 kr i gennemsnit hver måned, men i år har vi allerede bestillinger på over 40.000 kr., så det tegner ihvertfald godt 🙂 Jeg har også huset liggende på hver international udlejningsportal jeg har fundet frem til på nettet.

  Men vi ser nu tiden an, og krydser fingre for at vi kan komme af med vores grundstykke. De penge ville, som I allerrede har nævnt, være et godt indskud til det store lån vi har, helt sikkert! Selv om vi betaler 6.000 kr. tager det sin tid at få ned.

  Vi håber bare at vi snart bliver heldige at finde købere til grundstykket. Og vi fortsætter med at spare op.

  Ulla

  #211728
  AnonymForfatter

  Og jeg glemte at nævne at vedr. lejeindtægetn, så er de første 24.000 kr skattefrie, og efter det er det 25% skat, så det er ikke så dårlige betingelser. Derfor vil vil gerne beholde huset.

  #211730
  morsdrengForfatter

  At huset er beliggende på Færøerne burde du have oplyst i dit indledende spørgsmål. De svar du modtager, vil naturligvis tage udgangspunkt i rent “danske” forhold.

  Men dette ændrer IKKE på den overordnede betragtning om, at det ikke er hensigtsmæssigt at have en dyr grund liggende, samtidig med at man betaler af på en gæld fra sin tid som selvstændig. Når en bank kreditvurderer, ser man også på jeres samlede gæld og egenkapital, og her kan en ejendom der udlejes godt have negativ indflydelse, selv om den likviditetsmæssigt hviler i sig selv.

  #211732
  MichaelForfatter

  I øvrigt giver det ikke rigtigt nogen mening at spare yderligere op. I har allerede 50.000 kr. liggende som buffer så alt overskydende bør gå til afdrag af det store dyre lån. Afdrag på gæld er som bekendt altid en 100% sikker “investering” og særligt højt forrentet gæld skal man have fokus på.

  Jo lavere gælden er desto mindre forrentes den og desto hurtigere kan den afdrages. Rimeligt elementært ja…

  #211742
  HalliHalloForfatter

  Familie på 2 voksne, 2 børn,
  hus udlejes som sommerhus
  grundstykke 300.000 kr.
  banken ved vi er gode betalere og bla, bla, bla.

  Hvad siger banken til dit forehavende?

  Jeg ville da som det allerførste henvende mig der eller er det et forkert råd?

Viser 8 indlæg - 1 til 8 (af 8 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.