Betingelser for at blive godkendt som køber/låntaqer af/i fast ejendom.

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • hgaForfatter
  Indlæg
 • #94440
  hgaForfatter

  Synes efterhånden forvirringen er total.
  Den bliver ikke mindre af den aktuelle diskussion/oplysninger i nyhedsmedierne

  Findes der ikke en tommelfingerregel om ens privatøkonomi for, at “man” kan blive godkendt af realkreditinstitutionerne som låneoptager eller køber????

  Banker og realkreditinstitutionerne er efterhånden eet fedt.

  Mener at have læst et eller andet sted om, at ens privatøkonomi skal kunne bære kreditforeningslån på noget med 2.5% + afdrag.

  #209454
  BangeeForfatter

  Tommelfinger regel jo

  Din maksimale gæld er 3,5 * husstandens årsindkomst
  Rådighedsbeløb på 2 voksne 8500 kr + ca 1750 pr barn efter alle faste udgifter (incl benzin)

  Derudover skal man godkendes på baggrund af fastforentet lån med afdrag

  #209456
  MichaelForfatter

  Det rådighedsbeløb Bangee nævner er nok lige i underkanten. For 2 voksne + 2 børn er kravet nærmere 14-15.000 kr.

  #209458
  thsvForfatter

  Og der kan ikke gives sikre tommelfingerregler for gældsfaktor!
  Personer med høj indkomst kan tåle gældsfaktor 5, mens gældsfaktor 2 er rigeligt for 2 lavtlønnede Fakta-medarbejdere.

  Man skal ganske rigtigt være godkendt til fastforrentet lån med afdrag og evt. banklån med afdrag, hvis man ikke har de 20% i udbetaling.

  Og 12.000 kr i rådighedsbeløb for et par med 2 børn er ihvertfald meget i underkanten for at blive godkendt i 2014.

  Min søn (på SU) blev godkendt med rådighedsbeløb 5.000 kr, men der var tale om kun 65% belåning, så keine risiko for bank og kridte. RK-lånet var for øvrigt på ca. 350.000 kr så man kan få lån under de 500.000 kr hvis nogen undrer sig.

  #209462
  morsdrengForfatter

  Langt de fleste PI regner med et rådighedsbeløb på 5 tkr. til en voksen og 2,5 tkr. pr. barn = 15 tkr. til en familie på 2 voksne og 2 børn. Men det er kun en norm. Er rådighedsbeløbet mindre, skal kunden kunne dokumentere eller sandsynliggøre, at man kan klare sig for det lavere rådighedsbeløb

  I en offentlig gældssanering regner man med 9.920 kr. til 2 voksne og 2.940 kr. pr. barn mellem 7-17 år = 15.800 kr. til 2 v og 2 børn over 7 år. MEN vær opmærksom på, at man af dette rådighedsbeløb selv skal betale alle andre faste udgifter end husleje, lys og varme, a-kasse, faglige bidrag og medicin. Nærmere herom fremgår af gældssaneringsbekendtgørelsen

  Hvis de udgifter der skal afholdes af rådighedsbeløbet i en gældssanering, dvs.. licens, forsikringer, telefon, internet m.m. eksempelvis ansættes til ca. 4 tkr. månedligt, vil en familie på 4 have et netto-rådighedsbeløb i nærheden af 12.000 kr. – som kan sammenlignes direkte med de normer der ellers anvendes.

  Prisen som skyldner skal “betale” for at få gældssanering og dermed få nedsat sin gæld til den mindre %-del som han faktisk kan betale er, at han de næste 5 år må klare sig for et rådighedsbeløb der er i nærheden af eksistensminimum.

  At det forholder sig sådant, fremgår også af SKAT´s inddrivelsesvejledning, hvorefter man som hovedregel ikke kan foretage lønindeholdelse hos en skyldner, hvis rådighedsbeløb er på linje med eller lavere end det beløb der accepteres i en gældssanering.

  Det ovenfor oplyste rådighedsbeløb på 12 tkr. til en familie på 4 personer er i bedste fald på linje med hvad der accepteres i en offentlig gældssanering, og er dermed pr. definition også eksistensminimum.

  At yde lån til en familie, hvis rådighedsbeløb allerede på bevillingstidspunktet er på eksistensminimum. er useriøst og i strid med god skik og kan muligvis også være ansvarspådragende.

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.