Omlægning af lån, kan det betale sig?

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #94414
  AnonymForfatter

  Er i tvivl om det kan svare sig at omlægge vores realkreditlån.

  Vi er et ungt par som har ejerbolig (parcelhus) vi har et banklån på 480.000 kr. 6% variabel
  Derudover et realkreditlån på 2.350.000 3,5% fastforrentet med 8 års afdragsfrihed tilbage.
  Vores ejendom er vurderet til 2.900.000 så vi har mere eller mindre fuld belånt vores hus der er nybygget i 2012, ligger i ringkøbing-skjern kommune

  Min vurdering går på om det kunne svare sig at lægge realkreditlånet om til f.eks. et f5 med afdragsfrihed og så benytte besparelsen til at få banklånet væk hurtigere?
  Eller bliver det besparede “ædt” op af de omkostninger der er ved at lægge lånet om.

  Det skal siges at vi forventer at blive boende i huset i lang tid og vi begge er i faste jobs.

  Ser frem til jeres inputs

  #209072
  AnonymForfatter

  glemte at fortælle at vi i kvartalet på kreditlånet betaler 25.200 kr.
  og 6.500 kr. om måneden på banklånet

  #209076
  HammerenForfatter

  Ja det kan sagtens betale sig da I vil spare ca. 2%(forskel mellem 3,5 og F5).
  De 2% sparer i hvert år, såfremt f5 renten bliver der hvor den er.
  Dvs. at I sparer ca. 30.000 efter skat hvert år. Hvor meget det koster at omlægge, må være en opgave for jer selv at finde ud af…
  Men hvad med renten i frmtiden. I har for 2 år siden vurderet at I var til fast rente – og nu er I til risiko?
  Jeg tror egentlig I ønsker nogle beroligende ord om at f5 renten forbliver lav indtil langt ud i fremtiden…
  Men det tror jeg ik I får så mange til at gisne på….
  Og hvad hvis den halvvejs mellem 2 refinancieringer begynder at stige – vil I så overveje at omkonvertere igen igen…..
  Men ok – I føler at I har nosset i den ved at tage det fastforrentede og er nu ved at kaste op over at se hvor lidt jeres banklån ændrer sig.
  Hvis I ikke kan holde til det, så skift til fleks. Men hjælp jer selv ved at tage en F3 eller alternativt en F1, så kan I måske igen komme tilbage på et fastforrentet lån i forbindelse med en refinanciering..
  Det er meget vigtig at I så sætter alle sejl ind på at få afviklet det grimme banklån. Gerne med lynets hast.. I vil takke jer selv for det bagefter.

  #209100
  thsvForfatter

  Et F5-lån er en farlig størrelse, selv ved den gældende rente, som jo stadigvæk er højere end F3- eller den rene F1-rente (pt. 0,3-0,4%). Læs de mange tråde om førtidig indfrielse af F5-lån og forstå risikoen ved at binde renten i 5 år. Et obl.lån kan altid opsiges til kurs 100, men det kan et flexlån ikke….
  I har godt nok ikke afdraget ret meget på gælden i de 2 første år, når man påtænker at I har afdragsfrihed på RK-lånet og derfor skal afdrage banklånet på 10 år.
  Husk at der vil være omkostninger med omlæggelsen til garantistillelse, tinglysning af 2 nye pant (banklån skal rykke for det nye lån) og differencerente udover selve omk. til låneoptagelse og indfrielse. samtidigt er et F5-lån typisk dyrere i adm.bidrag end et fastforentet lån, typisk 0,15% årligt. Og der var vel en grund til at I valgte fastforentet lån dengang I købte?
  Med det relativt beskedne afdrag in mente bør I istedet granske jeres kontoudtog og finde udaf hvor I kan spare penge, altså en slags Luksusfælden på jeres udgifter de 2 seneste år.
  I mange tilfælde er forskellene i adm.bidrag faktisk så store at det er billigere at afdrage på både Bank- og RK-lån sideløbende, da f.eks. de 0,3252% i tillæg (hos RD) for afdragsfrihed på hele RK-lånet er et stort beløb i forhold til de sparede 6% i rente på banklånets afdrag.
  I jeres tilfælde koster afdragsfriheden rente svarende til 127.370 kr på et 6% lån.
  Ved en planlagt omlægning undervejs ville det derfor have været billigere med afdrag på beggelån, plus at I vænnede jer til den høje ydelse som en gæld på over 2,8 millioner indebærer.

  PS: Ingen kan spå om fremtiden, måske I alligevel skal sælge om 2-3 år pga. jobskifte eller familie, det er jo ikke ualmindeligt at gå fra hinanden når den stresserede hverdag med 2-3 børn bliver virkelighed og sætter begrænsninger i individets udfoldelser.

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.