Hvilken type boliglån?

Viser 8 indlæg - 1 til 8 (af 8 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #94399
  AnonymForfatter

  Hej,

  Vi er et par der er helt grønne omkring finansiering, så ville høre jeres mening omkring vores tanke.

  Vi har fundet en ejerlejlighed, som vi har fået godkendt af banken og fået forskellige beregninger af lån på. Meningen med ejerlejligheden er, at vi max. skal bo der i 5 år +- 1 år.

  Den ene af os er studerende med 2 deltidsjob og skal være det de næste 3-4 år, mens den anden arbejder fuldtid med planer om, at læse videre om ½-1 år, hvor den så igen står på SU + deltid.

  Vi har ca. 12% i udbetaling. Derfor tænker vi på, at få et afdragsfrit realkreditlån, så vi kan få afdraget på det “dyre” banklån hurtigere og samtidig måske få en smule luft i økonomien de første par år.

  Derfor står valget mellem S3 eller S5. S3 (1,7) renten er lavere end S1 (1,8) ellers ville vi vælge S1 da det ville være lettere, at indfri når vi en dag skulle sælge igen.

  Vi er så kommet i tvivl om vi skal vælge S3 eller S5 med den tidshorisont vi har. Sikkerheden omkring renten på S5 taler for, dog vil det vel blive en dyr affære, hvis vi nu vil sælge om 3-4 år?

  Hvad ville i anbefale? Vi tror ikke renten ændre sig ret meget de næste 2-3 år og den skal vel stige rigtig meget før det kan betale sig, at få fastforrentet lån.

  Vi har Nordea bank.

  Tak på forhånd.

  Mvh.

  #208866
  HammerenForfatter

  5 år +\- 1 år . Det med at kunne forudsige fremtiden er sjovt.
  I hvilken by? Hvad koster lejligheden?
  Umiddelbart tænker jeg Jyskes F1. Læs om den.
  Men i vil selvfølgelig gene blive i Nordea, da de har nikket til købet. Så vil jeg klart tá en s1 da i så hvert år kan ændre på tingene . Hvad hvis i skal sælge – så kan i ikke komme ud af de andre lån . Ingen ved hvornår man kan komme af med skidtet! Tænk at i refinancierer et s3/s5 og der kommer en køber 2 dage efter. Så er i på den. S1 alternativt et s3 skal vælges. Alternativt leje en lejlighed.

  #208876
  MichaelForfatter

  Med en tidshorisont på bare 4-6 år for ejerskab vil jeg helt fraråde et køb. Dels er der risikoen for prisudsving på den korte bane og dels er transaktionsomkostninger til køb og salg meget høje. Advokat, kurstab, stiftelsesomkostninger, tinglysningsafgift, mægler osv osv kan hurtigt løbe op i 150.000 kr. til køb og salg hvilket giver en udgift på 2500 kr/md over 5 år. Det er penge direkte ud af vinduet.

  Vent med at købe til I er færdige med at studere eller køb en bolig I kan bo i mindst 8 år.

  #208880
  AnonymForfatter

  Hammeren nu er det hvad vi har tænkerne og alt er relativt, så tidshorisonten kan altid skifte, da man ikke ved hvad livet bringer, lidt ligesom man aldrig ved om man bliver skilt ik 😉
  Lejligheden koster 1.350.000 ca.
  Det har du ret i vi har snakket med andre, men foretrækker Nordea. Kald os “blåøjede” hehe.
  Ja valget er mellem S1 eller S3.

  Det med, at leje er udelukket, eftersom vi ikke kan få en 3 værelses på 60+ til under 6000,- kr. uden vand og varme vel, at mærke. 60 * 6000 = 360000,- kr, som er smidt ud af vinduet ved, at leje. Lad os forestille os værdien hverken stiger eller falder besynderligt meget, så er 150.000 på 5 år ikke ret meget, at tabe. Dvs. vi kan “sidde” for 2500 kr/md, som du selv skriver udover vand varme og ejerudgifter på ca. 2000. 4500 ud af vinduet, modsat 6000,- kr.

  #208882
  MichaelForfatter

  Prøv lige at tilføje ejendomsværdiskat og renter/bidrag til det regnestykke. Samt evt. nødvendig vedligeholdelse som du også selv skal betale.

  #208884
  testForfatter
  #208888
  AnonymForfatter

  ejendomsværdiskatten er lagt til på de 2500, så den eneste post der ikke rigtig er med udover renter er vedligeholdelse. Mon ikke den stiger med alt mellem 100.000-200.000, som andre lejligheder i samme område og kvm prisen ligger lige under gennemsnittet i området da det er et håndværkertilbud.

  Lad os sige vi taber 200.000 i løbet af de 5 år på at eje, men hvis vi skulle leje ville det jo stadig være dyrere da der er langt op til de 360.000 kr, som det koster at leje i 5 år udover fraflytning, depositum osv.

  #208892
  MichaelForfatter

  At det er et håndværkertilbud øger kun usikkerheden. Medmindre du selv er i stand til at udføre renoveringen uden brug af håndværkere så kan du som udgangspunkt godt forvente, at udgifterne til renovering vil overstige hvad lejlighedens værdi vil blive forøget med. Derudover skal I jo også finde pengene til en renovering.

  Og at nærmest pr. automatik forvente at priserne stiger yderligere tyder desværre på at du har glemt hvad der skete i 2007/2008.

  Men du har vel besluttet dig lyder det som om så held og lykke. Nu er du ihvertfald advaret.

Viser 8 indlæg - 1 til 8 (af 8 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.