Valg af lån?

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • JASE-DKForfatter
  Indlæg
 • #94351
  JASE-DKForfatter

  Vi står for at skulle have ny rente på vores 1-årige rentetilpasningslån. Renten er på meget lav og ÅOP på den F1, F3 og F5 årige er stort set ens (1,6 1,4 og 1,6 %).

  I betragtning af den lave rente, så overvejer vi om det måske er værd at tage en F5 i stedet for en F1. Motivationen bag valget af en F5 skulle været at renten er garanteret lav i de næste 5 år, og at lånet kan omlægges uden omkostninger i den mellemliggende periode – forudsat at renten stiger og kursen dermed falder. Er det korrekt forstået?

  Falder renten yderligere vil der selvfølgelig holder ovennævnte ikke, men omvendt kan vi godt leve med en rente på 0,6 til 0,8 % de næste 5 år.

  Kunne godt tænke mig at høre hvad I andre synes om ovennævnte.

  P.S. Vi ved at evt. kursgevindst er beskatningspligtig.

  Mvh.

  JASE-DK

  #208114
  JASE-DKForfatter

  Har lige talt med banken. De kunne godt følge idëen i ovenstående, men nævnte at man ikke kunne være sikker 100% på hvordan kursen på F-lånene udviklede ift. renten (som de nævnte at man kunne ved 30 årige fastforrentede lån).

  Banken kunne ikke rigtig give en enkel forklaring på F-lånenes kursudvikling. De sagde at det var forbundet med at F5-lånet var en serie af 1-årige lån, og at der vare tale om kontant og ikke obligationslån.

  Vi endte dog man at være enige om at en stigning på F-rente nok med stor sandsynlighed ville give lavere kurs, og dermed – om ikke andet – lave omkostninger i forbindelse med en for tidlig omlægning.

  JASE-DK

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.