Overtag forældres hus eller nyt lån? Hvad er smartest?

Forside Fora Bolig og realkredit Overtag forældres hus eller nyt lån? Hvad er smartest?

 • This topic has 3 stemmer and 3 svar.
Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Anonym
  Forfatter
  Indlæg
 • #94336
  Anonym

  Hej Folkens
  Har et spørgsmål til hvad der er smartest at gøre i forbindelse med at overtage mit forældres hus? Og hvordan jeg kan? Mine forældre skal skilles og har sat huset til salg for 1.250.000. Den off. Vurdering er 1.050.000, og hvis jeg vælger at optage et nyt lån kan jeg få det til 15% under den vurdering altså på et beløb svarende til 892.500kr.

  Jeg har også undersøgt at jeg kan overtage deres boliglån og her et mit spørgsmål, er der virkelig ikke flere omkostninger forbundet end de 2.500kr der er ved at overtage deres lån?

  Deres restgæld er på 600.000, ca. deromkring, og vi har en gæld på 200.000. Har undersøgt det med gældsfaktor og her er vores på 2.

  Jeg vil høre jeres råd og vejledning.

  i øvrigt så har de lige konveteret deres 6% fast lån til et 3% lån og har 16 år tilbage at afdrage på.

  Mvh

  #207920
  Hammeren

  hmm
  Altså forældre kan altid sælge til deres børn til 15% under den offentlige vurdering. Det er helt ligemeget hvordan du financierer huskøbet.
  Det med at du har gæld på 200.000 ogg en gældsfaktor på 2 forstår jeg dælme ik noget af.

  Meeen altså – kan du overtage forældrenes yderst fornuftige lån, så skal du da gøre det. Det ved dine forældres kreditforening egentlig, om du kan/må og de kan svare på det på 4 sek. Så er d fri for vore gisninger.

  MVH
  Hammeren

  #207926
  Anonym

  Hej hammeren

  Jeg formulerede mig også forkert. Det jeg mente var at vores nuværende gæld + den gæld vi overtager vil være på ca 800.000 og med vores indkomst vil gældsfaktoren være på omkring de 2.

  Men det der undrede mig var at der ikke var flere omkostninger forbundet og om dette også var korrekt? Og at man bare sådan uden videre kunne overtage forældrernes lån.

  Tak for dit hurtige svar

  #207930
  morsdreng

  Der kan meget vel være andre problemstillinger i dit køb af dine forældres ejendom end om du skal overtage eksisterende lån i ejendommen eller ikke. Hvis du køber huset til 15% under den offentli-ge vurdering, er det ca. 350.000 kr. UNDER udbudsprisen/husets værdi. Har dine forældre råd til at forære dig et sådant beløb? I forbindelse med en skilsmisse har parterne ofte brug for penge til indfrielse af evt. fælles lån, etablering i hver sin lejlighed m.m. Er du ikke enebarn, er det også spørgsmålet hvad dine søskende siger til at du får foræret 350.000?

  Men du skal købe huset og i denne forbindelse skal der udarbejdes købsaftale og bl.a. tages stilling til, om sælgerne vil gøre brug af forbrugerbeskyttelseslovens mulighed for at afskære fremtidige klager over husets stand og meget mere. Og der skal efterfølgende naturligvis tinglyses et skøde på ejendommen med dig som ejer. Så du skal også regne med sædvanlige købsomkostninger, stempel, tinglysningsafgift og advokatudgifter UDOVER omkostningerne ved selve låneovertagelsen.

  En gældsovertagelse af sælgers lån er IKKE noget der sker uden videre, kreditforeningen/banken vil foretage den samme kreditvurdering af køber/dig, som hvis du selv havde skullet optage et nyt lån hos de pågældende.

  Så du kommer ikke udenom juridisk bistand til købet, hvorfor du lige så godt kan tage kontakt med en advokat allerede nu, for at få gennemdrøftet de problemstillinger der evt. måtte være.

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.