bidagssatser og prisen på det.

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
  • kaminskyForfatter
    Indlæg
  • #94252
    kaminskyForfatter

    Bidraget afhænger af lån og belåning. Når belåningen falder siger loven så noget om bidraget så skal falde?.

    Eks vis en lån på 80% kontra et på 40% over tid.
    – eller er det faktisk real kredit inst. der bestemmer prisen selv om belåningen er faldet og bidraget der betaler er højere end prislisten for instituttet?

    #206640
    hungForfatter

    Hvis restbeløb på realkredit lån er på 40% af lånet. Så vil jeg da forlange at få min bidrags satser regulerer tilsvarende ned. Eller kan du altid skifte til en anden bank. Eller omlægger dit lån til et nyt. Hvid det er mindre end 500.000 kr. så kan det næsten ikke betale sig, at omlægge lånet.

    #206646
    kaminskyForfatter

    0,25% af 1.400.000 er ca 2300 kr efter skat sparet pr år. Det beløb falder da lånet afdrages. Det koster vel ca 10.000 af ændre lånet.

    Problemet er at bidraget på det evt. nye lån kan ændres næsten uden varsel og er intet tjent.

    #206822
    AnonymForfatter

    Nogle kreditforeninger nedsætter automatisk bidraget hvis du laver et ekstraordinært afdrag (Nordea), andre gør ikke (Realkredit Danmark).

    Nykredit/Totalkredit kan man vælge at afdrage sit toplån over fx 10 år (mens man evt har afdragsfrihed på sit grundlån). Når grundlånet skal til at afdrages (om 10 år), er toplånet væk, og man betaler en lavere vægtet bidrags sats.

    #206912
    thsvForfatter

    Realkreditkonsulenten er formentligt gal på den her, da RD jo revurderer deres pant en gang årligt og justerer adm.bidrag efter dette. Om det kan medføre nedsat adm.bidrag er dog lidt uklart.

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
  • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.