Sydbank – Prioritetslån / Pengeplan?

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #94209
  AnonymForfatter

  Hejsa,
  Jeg har en ejerlejlighed hvor jeg ikke har noget realkreditlån tilbage. Værdien er ca. 1,8 mio. Jeg er helt gældfri, har heller ikke noget billån. Sydbank anbefaler mig at jeg opretter en prioritetslån, og så sætter pengene ind på en pengeplan. Pengeplan er en investering i værdipapirer hvor banken administrerer det hele.

  1) Hvor høj bør renten på en prioritetslån være? Banken tilbyder følgende:

  Renten fastsættes i forhold til belåningsprocenten:
  del af lån, der ligger indenfor 40% af en vurdering = p.t. 1,95%
  del af lån, der ligger indenfor 40-60% af en vurdering = p.t. 2,95%
  del af lån, der ligger indenfor 60-80% af en vurdering = p.t. 3,75%

  2) Er hele denne øvelse en god ide overhovedet? Jeg har mine betænkeligheder, de første 3-4 procent af gevinsten ved pengeplanen bliver ædt op af renten på prioritetslån. Samt hele risikoen er på min side. Desuden kan jeg ikke flytte pengene, de er bundet i 5 dage.

  3) Hvordan kan jeg ellers investere min friværdi?? Købe lejlighed?

  mange tak for indput.

  #205834
  MichaelForfatter

  Hold nu kæft altså!! Ja undskyld – ikke dig naturligvis, men jeg bliver sgu harm når jeg læser den slags her ovenpå den krise vi lige har været igennem.

  At låne penge for at investere dem med den risiko der altid følger med er vanvittigt for almindelige dødelige! Du risikerer at tabe på begge fronter: Du skal betale renter og omkostninger for dit lån og din investering kan falde i værdi.

  Så derfor 3 gode råd til dig:

  1) Lad være
  2) Lad være
  3) LAD VÆRE!

  For mig at se opfører banken sig komplet og aldeles uetisk i denne situation. Hvis du vil investere penge (hvilket kan være ganske fornuftigt) så gør det af dine frie midler og ikke penge du låner.

  Der er én og kun én vinder her: Banken der tjener både på lånet og på investeringen. Lad din friværdi være friværdi og glæd dig over at du ikke har låneomkostninger i din lejlighed. Sparede renter er altid en 100% sikker investering som du aldrig kan tabe på.

  #205836
  AnonymForfatter

  Hej Michael,
  Mange tak for svaret, godt at få det bekræftet. Selv om jeg jo egentlig ikke kender dig. Jeg havde det på (mave)fornemmelsen at øvelsen ikke helt dur. Fornemmelsen har i hvert fald gjort at jeg ikke har gjort noget ved sagen i nogle måneder.

  Og du har ret, det er også det psykologiske i det. At jeg kan sove tryg om natten og ikke skal bekymre mig over hvordan det går med investeringen samt renten på prioritetslån der næsten kun kan gå den ene vej…

  #205838
  thsvForfatter

  Ville nok bytte bank, for at markere at det er dårlig vejledning fra bankens side.

  Skulle du endelig have lyst til at investere i noget, så skal det være et mere regulært kreditforeningslån og ikke et banklån, hvor rentesatsen uden tvivl på et tidspunkt forhøjes, så den er højere end RK-lån.

  #205908
  HalliHalloForfatter

  Mon dog Sydbank uopfordret har anbefalet spørger en så stor boligkredit til værdipapirinvestering?

  Er nok på forespørgsel nævnt som en mulighed, hvis man er meget risikovillig.

  For et år eller 2 havde det i bakspejlet jo været et meget givtigt råd, men i dag?

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.