100% af boligens værdi som realkredit

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #94067
  AnonymForfatter

  Vi købte et hus i sommers, og aftalen var, at vi skulle overtage et eksisterende lån i boligen. Det skulle så være billigere, og det kunne jo godt give mening.
  Det eksisterende lån oversteg købesummen med flere længder.
  Så skulle realkreditinstituttet nedskrive lånet til 95% af købesummen, men de begik en fejl og fik nedskrevet lånet, så det landede på 100% af købesummen.
  Det troede jeg egentlig ikke var muligt. Jeg har forsøgt at læse lidt i realkreditloven, men kan kun finde reglen om 80% ved etablering, og ikke noget omkring overtagelse. Er der nogen, der ved hvilket kapitel og paragraf, der evt. skulle stå noget om det? Eller er det instituttets egne regler det med, at man kan overtage lån op til 95% af købesummen?

  Nå, men vores bankrådgiver siger, at vi skal have snakket om det lån nu, hvor vi nærmer os refinansiering. Det ligger i kortene, at det skal laves om. Måske er det bankens ønske eller realkreditinstituttets ærinde, de går.

  Kan de overhovedet tvinge os til det, hvis vi ikke ønsker at lave lånet om? (især med udgangspunkt i det med de 100%)

  #203708
  AnonymForfatter

  Nej, hvis I har overtaget et 30-årigt realkreditlån – uanset om det er F1..F10 eller et fastforrentet lån, så kan realkreditinstituttet ikke opsige lånet uden en saglig grund. En saglig grund er eksempelvis, at I har misligholdt lånet. En saglig grund er ikke, at realkreditinstituttet har kluderet i lånegrænserne!

  #203710
  AnonymForfatter

  Tak for svaret 🙂

  Det giver mening. Det er rart for os at vide, når vi skal møde med dem – man skal jo kende sine muligheder.

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.