Hjælp til at gennemskue indfrielse af realkreditlån

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #94047
  AnonymForfatter

  Vi har udsigt til arv og overvejer derfor om det kunne være interessant at indfri (eller evt. omlægge) vores realkreditlån; men ville gerne være lidt klogere inden vi evt. skal tage snakke med banken.

  Ifølge informationsbladet, så er lånet (fra Totalkredit) “et delvist konverterbart obligations-annuitetslån med rentetilpasning og rentegaranti”.
  Obligationsrenten fastsættes halvårligt med udgangspunkt i CIBOR og rentegarantien er på 5% og gælder i hele lånets løbetid.

  Lånet kan indfries på 2 måder: “Indlevering af obligationer svarende til obligationsrestgælden” – eller “kontant indbetaling af det beløb der kræves til udtrækning og indløsning af obligationsrestgælden til kurs 105”

  Lånet fondskode fremgår ikke rigtig af informationsbladet så vidt vi kan se; men vedlagte lånetilbud er beregnet med fondskode 471771, så går ud fra det er den?

  Vi er interesserede i mulighederne for at komme ud af lånet billigst muligt og undrer os over der ikke nævnes noget om pariindfrielse i forbindelse med tilpasning af renten fx?
  Fondskode 471771 lægger over kurs 105, så er det korrekt forstået vi skal betale ca. 5% oven i restgælden for at indfri lånet – og da rentegarantien er på 5%, så er der overhovedet ikke noget at spare på at indfri lånet før tid vel?

  #203510
  thsvForfatter

  Kontakt Totalkredit og hør hvad det koster at indfri lånet.

  Serien løber til 2038, og lånet er vel optaget i 2006-8 og har ramt renteloftet på de 5%, og der skal derfor betales 5% i rente årligt til udløb. Da lånet således løber i 23-24 år endnu er den årlige rentebesparelse ved f.eks. et 3½% lån absolut attraktiv også selvom der skal indfris til kurs 105.
  Et 3% 20 årigt lån kunne også være en mulighed. Ligeledes kunne et flekslån med afdrag være meget billigere pr. lånt krone.

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.