overtagelse af lån efter samlivsophør

Viser 10 indlæg - 1 til 10 (af 10 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #93671
  AnonymForfatter

  Hej kloge mennesker. Min samlever og jeg er gået fra hinanden. Jeg overtager vores fælles hus og og lån heri, hvilket er godkendt af min bank.
  Jeg er dog i tvivl om hvorvidt lånene skal tinglyses igen? Min egen bank siger at det skal tinglyses, men en anden bank, som jeg pt er i forhandling med siger, at det ikke skal. Hvad er korrekt
  Jeg har et banklån og kreditlån, men der skal jo ikke lægges noget om eller sælges nogle obligationer?? Håber der er nogen der kan give mig et svar.

  #197662
  AnonymForfatter

  Seriøst. Er der ingen der kan svare på det ?

  #197664
  testForfatter

  Der skal ikke betales nyt stempel men naturligvis skal der laves en ændring i tinglysning med mindre at du forsat vil lade din ex eje halvdelen af huset.

  Om du mener en sådan ændring i tinglysningen er en ny tinglysning er nok mest en definition diskusion

  Du bør ha en advokat indover

  #197666
  testForfatter

  opretter et nyt lån i en nye bank til at indfri det gamle med skal dette også tinglyses men så er det ikke nødvendigt at tinglyse ændringen på det gamle lån.

  på ejdommen er det nødvendigt at tinglyse det ændrede ejerforhold

  #197668
  AnonymForfatter

  Seriøst. Er der ingen der kan svare på det ?

  #197672
  AnonymForfatter

  Skødet er der styr på det er tinglyst i mit navn og jeg har betalt stempel på 0,6 % af de resterende 50% som jeg har overtaget + 1400 i grundbeløb. Det der mangler er, at banken fjerner hendes navn fra banklånet og kreditlånet. Som jeg læser jeres svar, så kræver dette ikke tinglysning på 2x1400kr? Jeg overtager jo vores fælles lån. Er det korrekt forstået?

  #197674
  testForfatter

  Hvis lånet er tinglyst kræver det en ændring af samme.

  #197676
  AnonymForfatter

  Ikke forstået. Skal lånet tinglyses igen efter hendes navn er fjernet og begge lån står i mit navn?

  #197678
  testForfatter

  Ja, det vil jeg helt klart mene. Det er jo sådan lidt hele ideen i tinglysningen at jeg kan gå ned og få oplysninger om hvem der ejer en ejendom og har pant/gæld i den. Hvis banken har tinglyst låne dokumentere skal der læges et nyt sæt op med de rigtige navne på

  #197680
  AnonymForfatter

  Ok, ja det giver jo egentlig helt god mening. Ellers står hendes navn jo på lånet, såfremt man ikke tinglyser igen. Jeg må æde de 2 x 1400. Tak for hjælpen.

Viser 10 indlæg - 1 til 10 (af 10 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.